Starea de sănătate a Reginei Elisabeta, motiv de îngrijorare în Regatul Unit. Gestul neobișnuit al prințului Charles care i-a alertat pe britanici

Ioana Bucur 30.08.2022, 08:14
Starea de sănătate a Reginei Elisabeta, motiv de îngrijorare în Regatul Unit. Gestul neobișnuit al prințului Charles care i-a alertat pe britanici

În condițiile în care apare tot mai rar în spațiul public și a fost nevoită să își anuleze mai multe angajamente în ultimele luni, starea de sănătate a Reginei Elisabeta a ajuns motiv de îngrijorare în Regatul Unit. Gestul neobișnuit făcut aproape zilnic de Prințul Charles i-a alertat pe britanici. Experții regali au deja primele teorii legate de ce s-ar petrece, de fapt, în spatele ușilor închise.

Starea de sănătate a Reginei Elisabeta îi sperie pe britanici

Este unul dintre cei mai longevivi, dar și iubiți monarhi din întreaga lume. Anul acesta, Regina Elisabeta a II-a a celebrat împlinirea a 70 de ani de domnie, însă acum, britanicii sunt mai îngrijorați din pricina stării acesteia de sănătate.

Regina, în vârstă de 96 de ani, și-a anulat foarte multe dintre angajamentele pe care le avea programate în ultimele luni, iar aparițiile sale publice au fost din ce în ce mai rare. Un alt semn că starea sa de sănătate se deterioreză este faptul că Prințul Charles o vizitează zilnic.

Gestul este considerat unul „foarte neobișnuit” de experții regali, fiind, de fapt, dovada faptului că Charles este îngrijorat pentru mama sa.

După demisia lui Boris Johnson, Marea Britanie îș va numi un alt premier, o ceremonie la care Regina joacă un rol important. Cu toate astea, monarhul și-a anulat deja participarea, stârnind, din nou, un val de zvonuri.

Starea de sănătate a Reginei Elisabeta, motiv de îngrijorare în Regatul Unit. Gestul neobișnuit al prințului Charles care i-a alertat pe britanici
Regina Elisabeta a II-a

„Este foarte neobișnuit ca Prințul Charles să facă astfel de vizite zilnice pentru a-și vedea mama.”

Potrivit The Sun, este posibil ca vizitele zilnice ale Prințului Charles să fie legate de demararea procedurilor pentru succesiune, el fiind moștenitorul titlului.

„Este foarte neobișnuit ca Prințul Charles să facă astfel de vizite zilnice pentru a-și vedea mama”, a declarat expertul regal Ingrid Seward pentru revista Majesty.

Dacă starea de sănătate a monarhului va continua să se înrăutățească, fiul ei cel mare va fi nevoit să participe în locul ei la toate evenimentele importante.

Un alt exemplu a fost petrecerea publică de primire a Reginei la Castelul Balmoral, devenită tradiție. Anul acesta, însă, a fost făcută cu ușile închise, fără ca vreo cameră de filmat să aibă acces înăuntru.

Un alt obicei abandonat de Regina Elisabeta a II-a este mersul la biserică în zilele de duminică. Ultima oară când a fost văzută în public a fost la coborârea dintr-un avion, pe Aeroportul Aberdeen, pe 21 iulie.

Până în acest moment, Palatul Buckingham nu a transmis nicio informație oficială cu privire la starea de sănătate a suveranei. Aceasta a avut o serie de probleme de mobilitate în ultimele luni și a fost și infectată cu Covid-19 iarna trecută.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...