Stare de urgență și dezastru, declarată la New York. Au fost descoperite mai multe cazuri de poliomelită

Beatrice Dumitru 10.09.2022, 18:00
Stare de urgență și dezastru, declarată la New York. Au fost descoperite mai multe cazuri de poliomelită

Guvernatorul statului american New York, Kathy Hochul, a declarat starea de urgență și dezastru, după ce mai multe mostre care conţineau virusul poliomielitic au fost descoperite în apele reziduale din patru comitate situate la nord de oraşul New York.

Stare de urgență la New York

Poliomielita poate provoca paralizie ireversibilă în unele cazuri, dar poate fi prevenită printr-un vaccin produs pentru prima dată în 1955. Deși nu există un tratament cunoscut, trei doze ale vaccinului asigură o imunitate de aproape 100%.

În iulie, primul caz confirmat de poliomielită în Statele Unite în aproape un deceniu a apărut la un adult din orașul Rockland, potrivit Departamentului de Sănătate de stat. Autoritățile încercă acum să accelereze eforturile de vaccinare a rezidenților împotriva poliomielitei, notează Reuters.

Stare de urgență și dezastru, declarată la New York. Au fost descoperite mai multe cazuri de poliomelită
Vaccinul împotriva poliomelitei a apărut în 1955.

În cazul poliomielitei, pur și simplu, nu putem arunca zarurile. Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră sunteți nevaccinat sau nu sunteți la curent cu vaccinările, riscul de boală paralitică este real” a declarat comisarul de stat pentru sănătate, Mary Bassett.

Până când va rămâne în vigoare starea de urgență

Oamenii de toate vârstele sunt amenințați, deși virusul polio afectează, în principal, copiii cu vârsta de trei ani și mai mici. Oficialii newyorkezi i-au îndemnat pe adulţii şi minorii de peste două luni care nu sunt încă vaccinaţi să meargă să se inoculeze împotriva acestui virus. În același timp, i-au sfătuit pe rezidenţii vaccinaţi să facă şi o doză booster care le asigură imunitate pe viaţă.

Starea de urgență va rămâne în vigoare până pe 9 octombrie, timp în care oficialii din domeniul sănătății și-au stabilit obiectivul de a vaccina 90% dintre locuitorii statului New York.

Declararea stării de urgență autorizează paramedicii, moașele și farmaciștii să administreze vaccinul împotriva poliomielitei, printre alți pași, pentru a crește ratele de inoculare. Departamentul de Sănătate a avertizat că locuitorii din New York, Rockland, Orange, Sullivan și Nassau sunt expuși celui mai mare risc.

Comitatul Orange are cea mai scăzută rată de vaccinare dintre cele în cauză, deoarece mai puțin de 59% din totalul populaţiei rezidente este imunizată împotriva poliomielitei, potrivit datelor transmise de Departamentul de Sănătate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...