”Stagiu militar obligatoriu în România”. George Simion a dezvăluit ce vrea, de fapt, partidul AUR

Cristian Cojocaru 12.12.2020, 14:53
”Stagiu militar obligatoriu în România”. George Simion a dezvăluit ce vrea, de fapt, partidul AUR

În cadrul emisiunii ”Marius Tucă Show” de vineri seara, George Simion, copreședintele AUR a dezvăluit că dorește stagiu militar obligatoriu în România. Pe lângă această afirmație a mai declarat și alte acțiuni pe care partidul AUR dorește să le ducă la bun-sfârșit.

AUR dorește stagiu militar obligatoriu în România

Claudiu Târziu și George Simion, cei doi copreședinți ai partidului AUR, au făcut dezvăluiri despre planurile AUR. În cadrul emisiunii TV menționată, Simion a afirmat că va cere în Parlament ca stagiul militar să devină obligatoriu în România. Marius Tucă le-a cerut celor doi invitații să vorbească despre proiectele viitoare ale formațiunii politice.

Astfel, cei doi au menționat proiectele următoare care țin de identitatea românească și pe care vor să le treacă prin legislativ, ca mai apoi să ajungă literă de lege. Claudiu Târziu a afirmat că doresc să intre în Parlament pentru a susține lupta interesului național, iar reforma clasei politice este prima lor prioritate.

„Reforma clasei politice e prioritatea zero. Tot răul din societatea românească vine de la o clasă politică incompetentă și coruptă. Noi intrăm să ne batem pentru interesul național. Din acest punct de vedere nu aveți a vă aștepta la surprize neplăcute. Ne vom spune punctul de vedere la Cotroceni, Iohannis va rămâne probabil în variantele lui”, a spus Claudiu Târziu, potrivit alephnews.ro

În clasamentul Europei reprezentăm ultimul loc la testele PISA dar suntem pe primul loc la... abandonul școlar
În clasamentul Europei reprezentăm ultimul loc la testele PISA dar suntem pe primul loc la… abandonul școlar

„Licee și universități în limba română”

George Simion a arătat că și liceele și universitățile reprezintă unul dintre prioritățile și proiectele lor de viitor.

„Licee și universități în limba română unde sunt comunități românești. De asemenea, pregătire militară obligatorie”, a spus și George Simion, la Marius Tucă Show.

Deși se încearcă o redresare a performanței educației în România, în continuare primim cele mai proaste note la nivel european. În clasamentul Europei reprezentăm ultimul loc la testele PISA dar suntem pe primul loc la… abandonul școlar.

Stagiul militar obligatoriu a fost eliminat în România în 2007. În ultimii ani însă, au existat mai multe discuții pe baza acestui subiect între țările membre ale UE și totodată ale NATO. Astfel, în discuțiile din trecut era vorba despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu în țări precum Franța și Germania, în timp ce în Suedia, stagiul militar obligatoriu a fost reintrodus în anul 2017. Serviciul militar obligatoriu poate deveni un pod de legătură între populaţie şi forţele armate, și totodată poate reprezenta și o carieră pentru tinerii din generația milenial.

Urmăriți Impact.ro și pe