Stadiul lucrărilor la Autostrada Ploiești – Buzău. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a mers la fața locului pentru mai multe verificări

Elena Avramescu 25.11.2022, 12:35
Stadiul lucrărilor la Autostrada Ploiești – Buzău. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a mers la fața locului pentru mai multe verificări

În cursul zilei de ieri, Ionel Irinel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a fost în vizită la șantierul Autostrăzii Moldova A7, la km 0, respectiv la Lotul 1 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, loc în care va fi localizat un nou nod rutier între A3 București-Ploiești și Autostrada A7.0.

Cum evoluează lucrările la șantierul Autostrăzii Moldova A7

„Am fost astăzi pe șantierul Autostrăzii Moldova A7, la km 0, respectiv la Lotul 1 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, unde va fi localizat noul nod rutier între A3 București-Ploiești și Autostrada A7, cel mai complex nod rutier din acest prim lot, de altfel. Lotul 1 este cuprins între Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) – Mizil (DJ 100C) și are o lungime de 21 km.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Până în prezent, pe Lotul 1 au fost forați, armați și turnați 21 piloți aferenți noului nod rutier de la km 0 – Dumbrava. De asemenea, secretarul de stat anunță că pe întregul lot se vor executa, în total, 1180 piloți.

„Astăzi au ajuns în șantier încă două instalații de forare pentru lucrările la pasajele km 1+036 și km 0+000, iar zilele următoare se vor fora, arma și turna piloții și pentru podul km 13+267. S-a finalizat procesul de deminare a suprafeței șantierului, existând confirmarea că nu mai există elemente pirotehnice”, a mai spus Ionel Scrioșteanu.

Ulterior a fost demarată și realizarea de tronsoane experimentale cu scopul de a se stabiliza terenul cu lianți hidraulici și s-a finalizat realizarea între km 0+000 – km 18+550, lângă calea 1 a drumului tehnologic.

Stadiul lucrarilor la Autostrada Ploiesti - Buzau
Autostrada Ploiesti – Buzau

În prezent se lucrează intens la decaparea terenului vegetal între km 4+700 – km 5+300 și km 7+500 – km 10+250, precum și în zona nodului rutier Dumbrava.

„Sunt în curs de execuție lucrările de realizare a devierii DN1D, fiind executat stratul de balast pe care urmează a fi realizate testele de capacitate portantă. S-au semnat încă două contracte cu firme subcontractoare pentru realizarea a 14 km din lungimea totală. S-au finalizat activitățile in teren pentru două situri arheologice, două situri sunt în curs de descărcare arheologică, iar pentru alte șase situri noi descoperite urmează obținerea autorizațiilor”, a mai transmis oficialul din Transporturi.

Pe lângă toate acestea, în acest proiect mai este prevăzută și construirea a 15 poduri și pasaje, două noduri rutiere, dar și a unui centru de întreținere și monitorizare, iar valoarea totală a contractului este de nu ami puțin de 1,46 miliarde lei, fără TVA.

„Reamintesc faptul că lucrările de execuție la acest lot au început la finalul lunii august, iar constructorul, Asocierea de constructori români și italieni, Impresa Pizzarotti & C. S.p.a – Pizzarotti – Retter Projectmanagement, are termen de execuție de 20 luni. Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteză care va lega Moldova de Muntenia și reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a mai spus secretarul de stat.

La data de 20 iulie 2022, ministrul Transporturilor anunţa că s-a emis ordinul de începere pentru construirea a 28,35 de kilometri din Autostrada A7, pe lotul Mizil – Pietroasele, din tronsonul Ploieşti – Buzău. Lucrările au fost programate să înceapă pe 11 august 2022, iar în luna octombrie, oficialul a menționat că o asociere de constructori turci a fost desemnată câştigătoare a contractului pentru construcţia Lotului 3 (Pietroasele-Municipiul Buzău) al Autostrăzii Ploieşti-Buzău (secţiune a A7).

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...