Sportul românesc e în doliu. Un fost sportiv, câștigător al Cupei Campionilor Europeni a murit

Andrei Cezar, Alexandru Puiu 03.12.2021, 16:44
Sportul românesc e în doliu. Un fost sportiv, câștigător al Cupei Campionilor Europeni a murit

Este doliu în sportul românesc. Un fost sportiv, câștigător al Cupei Campionilor Europeni a murit. Este vorba de Ioan Teodorescu, fost jucător de rugby și unul dintre cei mai apreciați antrenori români din acest sport. Teodorescu a încetat din viață, vineri, 3 decembrie, la vârsta de 85 de ani.

Ioan Teodorescu, fost câștigător de Cupa Campionilor Europeni, a murit la vârsta de 85 de ani

Ioan Teodorescu a fost unul dintre cei mai mari rugbiști români. În 1964 a devenit campion european cu Grivița Roșie, echipă cu care a câștigat de patru ori titlul național: în 1962, 1966, 1967 şi 1970.

Încă de foarte tânăr a fost un jucător extrem de apreciat. Mai întâi a fost selectat în echipa națională de tineret, ca mai apoi să facă pasul către prima reprezentativă cu care a participat la turneele din Belgia, Franța și Italia, dar și la Cupa Păcii.

Postul de bază în echipă era aripă dreapta, dar a jucat și aripă stânga, chiar și in linia a treia. A evoluat și centru în finala primei edițiia a Cupei Campionilor Europeni, în 1962, desfășurată la București și pierdută de Grivița Roșie cu 3-11. În a doua ediție a celei mai importante competiții continentale intercluburi, cea din 1964, a jucat în toate meciurile.

Au fost victorii cu R.U. Casablanca (29–3), Viktoria Hanovra (17–6) și finala cu Stade Montois, când Grivița Roșie a câștigat cu 10–0, devenind campioană europeană.

Anunțul trecerii în neființă a fostului mare rugbist român a fost făcut de FRF, pe pagina oficială.

Federaţia Română de Rugby îşi exprimă regretul faţă de dispariţia uneia dintre marile personalităţi ale rugbyului românesc, Ioan Teodorescu. Jucător cu o carieră impresionantă, devenit apoi antrenor, întotdeauna aproape de Ovalul autohton, acesta s-a stins din viaţă la vârsta de 85 de ani”, a anunţat FRR pe site-ul oficial.

Sportul romanesc e in doliu. Un fost sportiv, castigator al Cupei Campionilor Europeni a murit

Președintele FRR: „Generaţia de aur a Rugbyului Românesc se reuneşte în Cer”

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a transmis și el un mesaj emoționant pe rețelele de socializre.

„Generaţia de aur a Rugbyului Românesc se reuneşte în Cer. De astăzi, pe postul de aripă merge şi fostul internaţional Ioan Teodorescu.

Ne plecăm capetele cu gratitudine în faţa acestui mare sportiv al României şi al Rugbyului. Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, a scris Alin Teodorescu pe Facebook.

Și președintele Rugby Europe, Octavian Murariu, i-a adus un omagiu lui Ioan Teodorescu pe rețelele de socializare.

Primul antrenor din viaţa mea a decis să antreneze în Rai. Îl aşteaptă acolo tata şi toată mişcarea griviţeană plecată la Ceruri.

Ioan Teodorescu a fost, în primul rând, un om extraordinar şi pentru asta nu sunt cuvinte suficiente să-i mulţumesc.”, a scris fostul internațional român pe Facebook.

Ioan Teodorescu va fi înmormântat luni, 6 decembrie, ora 12:00, la Cimitirul Reînvierea din Capitală (zona Bucur Obor).

Urmăriți Impact.ro și pe