SPECIAL

SPECIAL. Cele mai renumite adultere din istoria modernă. Nume celebre care au călcat strâmb în timpul căsniciei

Dan Mlădinoiu 25.01.2022, 13:42
SPECIAL. Cele mai renumite adultere din istoria modernă. Nume celebre care au călcat strâmb în timpul căsniciei

Unul dintre cei mai importanți oameni politici, fostul Secretar de Stat al Statelor Unite, Henry Kissinger, spunea cândva: „Puterea este afrodisiacul suprem”. Amorul interzis face înconjurul lumii atunci când personajele care îl practică sunt faimoase. La urma-urmei, întâi sunt oameni, deci supuși acelei reguli nescrise care zice că inima are rațiuni pe care rațiunea nu le cunoaște. Încălcarea fidelității conjugale nu ține cont de ranguri înalte, situații sociale de vârf, funcții cu greutate etc.

Adultere celebre din istorie. Celebrități  care au înșelat în timpul căsniciei

În cele ce urmează, câteva cupluri de nume celebre, care au călcat dincolo de linia roșie a căsniciei. Niciodată înainte sau după ea, o relație extraconjugală nu s-a bucurat de o mai multă atenție a presei. De aceea, atunci când nuvela Lewinsky a apărut, Clinton a negat-o rapid, rostind o propoziție care i-a definit președinția: „Nu am avut relații sexuale cu acea femeie, doamna Lewinsky”. Dar, pe măsură ce dovezile au devenit copleșitoare, inclusiv prezența vestitei rochii albastre, a fost forțat să recunoască relația. Clinton a fost condamnat pentru negarea adevărului relevat de instanță, obstrucționarea justiției și sperjur.

Bill Clinton a fost achitat și, în mod ironic, cel mai mare grad de aprobare al președinției sale a venit în ziua demiterii sale. În ciuda rezultatului, zvonurile despre infidelitățile constante ale lui Clinton i-au afectat funcția de lider suprem american și au servit drept lecție, nu întotdeauna însușită, pentru alți demnitari de seamă.

John F. Kennedy si Marilyn Monroe
John F. Kennedy si Marilyn Monroe
Actress Marilyn Monroe
Credit: Bettmann/Getty

John F. Kennedy și Marilyn Monroe

Multe femei din anii ’50 și ’60 l-au adorat pe chipeșul președinte, Kennedy. Deși nu a existat niciodată o adevărată „armă fumegândă” care să confirme cu totală siguranță relația JFK / Monroe, unii oameni continuă să creadă că acel seducător cântec al lui Marilyn dedicat șefului de stat de la acea vreme „La mulți ani, domnule președinte” este o dovadă suficientă de încălcare a conjugalității.

Brad Pitt și Angelina Jolie

Brad Pitt nu a recunoscut niciodată în mod explicit că a înșelat-o pe Jennifer Aniston cu Angelina Jolie, dar a dat de înțeles că a fost vinovat că a trișat-o emoțional pe Aniston, declarând că s-a îndrăgostit de Jolie în timpul repetițiilor pentru filmul din 2005, Mr. & Mrs Smith. Nu întâmplător, Pitt și Aniston au divorțat în timpul realizării filmului, iar o lună mai târziu, Pitt și Jolie au fost fotografiați împreună în Kenya.

Tiger Woods și Rachel Uchitel

Detaliile picante tratând numeroasele întâlniri ale renumitului jucător de golf, cel mai bogat sportiv al lumii, s-au transformat într-o cascadă de presă după ce s-a dezvăluit, la sfârșitul lui noiembrie 2009, că a avut o aventură de o noapte în clubul din New York al cărui manager era Rachel Uchitel. Cele mai multe daune au fost provocate de către Jaimee Grubbs, cea care a făcut publice convorbirile și schimburile de mesaje dintre cei doi din timpul relației lor de doi ani și jumătate.

Drept urmare, Tiger și-a cerut scuze, dar pe măsură ce mai multe dintre amantele sale au început să apară, a fost nevoit să-și mărturisească fără echivoc escapadele. Soția sa, Elin, a cerut divorțul, iar el și-a pierdut pentru prima dată, după 623 de săptămâni, primul loc din clasamentul mondial al sportului pe care-l practica.

Gary Hart și Donna Rice

În cazul senatorului american de Colorado, Gary Hart, aventurile extraconjugale au dus la ruinarea aspirațiilor sale politice. Pregătit ca favorit de către democrați pentru candidaturile prezidențiale din 1984 și 1988, împotriva taberei republicane a lui George Bush, Gary Hart avea reale șanse, însă, reporterii ziarului The Miami Herald i-au găsit călcâiul lui Ahile: o femeie blondă identificată ulterior drept fotomodelul Donna Rice (29). Pozele celor doi la bordul unui iaht apărute în presă l-au determinat să se retragă din fruntea arenei politice.

John Edwards și Rielle Hunter

La 20 de ani după cazul Hart, un alt candidat democrat la președinție a fost eroul unei întâmplări asemănătoare, deși de data aceasta respectivul politician nu era favorit pentru a câștiga nominalizarea. Zvonurile despre infidelitățile lui John Edwards cu fosta lucrătoare de campanile, Rielle Hunter, au apărut cu trei luni înainte de începerea oficială a sezonului electoral și au zăbovit până când candidatura sa a fost încheiată în vara anului 2008.

El a recunoscut că a avut loc „afacerea” extraconjugală. Se întâmpla în timpul unui interviu din august. El a negat că ar fi tatăl fiului amantei. Partea rea era aceea că în tot acest timp, soția sa Elizabeth se lupta cu un cancer la sân.
Kobe Bryant și Katelyn Faber

Faimosul baschetbalist profesionist american, înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale la genunchi, în anul 2003, a întâlnit-o pe Katelyn Faber, o angajată în vârstă de 19 ani a hotelului The Lodge and Spa at Cordillera din Eagle, statul Colorado. Relația lor, de altfel foarte scurtă, s-a încheiat cu o acuzație de agresiune sexuală împotriva lui Bryant, pe care acesta a negat-o cu vehemență. Totuși, întâmplarea i-a adus prejudicii semnificative reputației sale. Spre deosebire de Tiger Woods, soția i-a fost aproape și nu a depus cerere de divorț.

James McGreevey și Golan Cipel

James McGreevey este singura persoană de pe această listă care, pentru mulți americani, este amintită doar pentru infidelitățile sale din cauza modului în care a dispărut din atenția publicului. În 2004, an electoral, guvernatorul de atunci din New Jersey, bărbat căsătorit cu copii, a mărturisit că este „un american gay” și că se angajează într-o „o aventură consensuală a adulților cu un alt bărbat” în timpul unei conferințe de presă în care își anunța demisia. Dezvăluirea bruscă a venit ca răspuns la amenințările cu un proces pentru hărțuire sexuală din partea lui Golan Cipel.

McGreevy l-a numit pe acesta consilier pe probleme de securitate națională, afaceri diplomatice și relații cu comunitatea evreiască. El a servit, de asemenea, ca legătură între diferitele agenții de securitate și de aplicare a legii din state și biroul guvernatorului.

McGreevey și Cipel aveau o aventură în secret, care mai târziu avea să ducă la demisia primului din funcția de guvernator. Mai tărziu, Cipel a susținut că nu a avut niciodată o aventură cu McGreevy și că a fost doar una dintre numeroasele sale victime.(sursa: galbraithfamilylaw.com)

Urmăriți Impact.ro și pe