„Spaima catalizatoarelor” din Franța, prins la Bacău. Bărbatul furase de un milion de euro, 50 de bucăți într-o singură noapte

Beatrice Dumitru 17.01.2023, 13:51
„Spaima catalizatoarelor” din Franța, prins la Bacău. Bărbatul furase de un milion de euro, 50 de bucăți într-o singură noapte

Un româna a crezut că a dat locitura în Franța, unde a făcut jafuri de un milion de euro și a furat catalizatoare, 50 numai într-o singură noapte. El s-a întors acasă, însă a fost lovit de ghinion când se aștepta mai puțin, A fost reținut de polițiștii din Bacău, deoarece pe numele său exista un mandat european de arestare.

Acuzat de 110 infracțiuni de furt

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, care a comis jafuri în valoare de un milion de euro în Franța, a fost arestat. Acesta avea emis pe numele său un mandat european de arestare. Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din Bacău l-au găsit pe suspect chiar la domiciliul acestuia și i-au percheziționat locuința.

Autoritățile judiciare franceze l-au acuzat pe român de un număr total de 110 infracțiuni de furt, respectiv 500 de catalizatoare, cu un prejudiciu total evaluat la mai mult de un milion de euro. Mai mult, poliția din Franța a arătat faptul că, doar într-o singură noapte, acesta a reușit să fure 50 de catalizatoare dintr-o întreprindere.

„Spaima catalizatoarelor” din Franța, prins la Bacău. Bărbatul furase de un milion de euro, 50 de bucăți într-o singură noapte
Românul a furat 500 de catalizatoare.

În fapt, autoritățile judiciare franceze efectuează cercetări cu privire la faptul că, în noaptea de 23/24.11.2019, pe raza unei localități franceze, ar fi fost comis un furt de 55 de catalizatoare auto în dauna unei întreprinderi, specializată în amenajarea de vehicule. Până în prezent autoritățile judiciare din Franța au identificat un număr total de 110 infracțiuni de furt, ce reprezintă circa 500 de catalizatoare, cu un prejudiciu total evaluat la mai mult de un milion de euro”, au spus autoritățile române, potrivit observatornews.ro.

Percheziții la locuința bărbatului

În urma perchezițiilor la locuința bărbatului, autoritățile au găsit mai multe mijloace materiale de probă ce prezintă interes pentru prezenta cauză, obiecte pe care aceste le folosea în furturile sale.

Bărbatul a fost condus la sediul I.P.J. Bacău, iar apoi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...