Soția românului ars care a murit în Belgia povestește ce i-au transmis cei de la DSU. ”Dacă trebuie să stric imagini, o s-o fac”

Stan Filon 16.02.2021, 11:10
Soția românului ars care a murit în Belgia povestește ce i-au transmis cei de la DSU. ”Dacă trebuie să stric imagini, o s-o fac”

Soția românului ars care a murit în Belgia, acolo unde a ajuns cu trei bacterii și-o ciupercă luate din spitalele din România își strigă durerea. Acuză birocrația din România și lipsa de empatie a medicilor. Toate acestea au făcut ca soțul său să ajungă prea târziu într-un spital modern, unde ar fi avut o șansă la viață.

Soția românului ars care a murit în Belgia acuză autoritățile

Coșmarul a început pe data de 20 ianuarie, când soțul său s-a electrocutat în portul Constanța. A picat și de la înălțime, iar 70% din suprafața corpului său a fost arsă. A fost dus de urgență la spital din Constanța. A doua zi, medicii au decis transferul bărbatului de 52 de ani la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Pentru că starea sa nu se îmbunătățea, o comisie de medici a făcut recomandarea să fie transferat în străinătate, iar familia a cerut ajutorul unei clinici din Belgia. I-au fost potrivnice însă vremea, tehnologia, dar mai ales birocrația.

Avionul a fost stricat, vremea a fost urâtă, iar birocrația a pus capac. Bărbatul de 52 de ani a ajuns după aproape o lună de zile în Belgia, unde a mai rezistat doar câteva zile. Infecțiile l-au ucis, iar medicii din Belgia au spus că prin cele trei spitale prin care a trecut în România nici măcar nu a fost spălat!

Sotia romanului ars care a murit in Belgia acuza autoritatile
Sotia romanului ars care a murit in Belgia acuza autoritatile

A ajuns prea târziu într-un spital modern

”Mie îmi pare rău dacă dl. ministru spune că nu există un autor moral. Nu mă interesează ce culoare politică are, fiecare ce declară. Eu vă spun doar că nu se întâmplă nimic în România, că a trebuit să ies public ca să-mi strig năduful ca să pot să-l duc acolo. Prea târziu. Regret că nu am ieșit, poate, mai devreme. Dacă pleca vineri, poate se întâmpla să fie bine și nu eram în situația asta astăzi. Pe mine nu mă interesează autorul moral, pe mine mă interesează criminali cu sânge rece care mi-au spus direct în față că au alte priorități. A trebuit să aștept zile în șir, să-l plimb pe soțul meu în toată România, de la un spital la altul, ca să ajungă într-un final într-un spital unde cineva să-și dea interesul pentru el. Doar că a fost prea târziu! Înțelegeți? Mult prea târziu!” , a declarat Mihaela Ganea pentru Digi 24.

Întrebată cine i-a spus că are alte priorități, Mihaela Ganea a spus că discuția și supărarea ei sunt legate de cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență, care ”s-au comportat așa cum s-au comportat”. ”Domnul acela cu care m-am conversat mi-a spus în primă fază să am răbdare,  că are alte priorități sau că trebuie să mă ia în ordinea priorităților și care mi-a transmis că i-am stricat imaginea domnului Arafat!”, a povestit femeia. „Pe mine nu mă interesează imaginea nimănui, le-am transmis și le transmit în continuare. Dacă trebuie să stric imagini, o s-o fac!”, a punctat Mihaela Ganea.

”Nimeni nu a vrut să-și asume asta”

Întrebată pe cine consideră vinovat pentru întârzierea cu care a fost dus în Belgia, soția pacientului cu arsuri a răspuns:  ”Eu vă spun sincer, nu cred că s-a apucat nimeni de el, pe motiv că toată lumea aștepta să scape de responsabilitatea asta. Nimeni nu a vrut să-și asume asta. Toată lumea îl pasa, ca să scape mai repede. Doar că acești domni care se ocupau de acest transfer au prelungit asta – că avionul, că nu avionul, când este vorba de viață și de moarte, trebuia să trimită avionul ăla din prima! Ăla cu care a plecat, militar. Nu mă interesa pe mine că a fost scos din reparație, că nu era, mai puțin contează! Soțul meu a murit din acest motiv, pentru că ei, cu sânge rece, se joacă cu viața oamenilor, asta fac, nu-i interesează, calcă pe cadavre. Îi interesează imaginea, ies la televizor și fac declarații de 2 lei! Pentru mine, sunt zero!”, a spus femeia, vizibil emoționată.

”Deocamdată, o să merg acasă să-mi îngrop soțul și să mă uit în ochii copiilor mei cărora le-am spus că le aduc acasă tatăl sănătos și nu am reușit. Singurul meu regret este că nu am făcut mai devreme publică toată treaba asta, poate lucrurile se mișcau mai repede”, a încheiat Mihaela Ganea, cu vocea gâtuită de lacrimi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...