Sorin Cîmpeanu, despre întoarcerea la şcoală şi grădiniţă a copiilor. Cine va fi prezent, de fapt, în unităţile de învăţământ

Nicu Stan 04.05.2021, 11:56
Sorin Cîmpeanu, despre întoarcerea la şcoală şi grădiniţă a copiilor. Cine va fi prezent, de fapt, în unităţile de învăţământ

Sorin Cîmpeanu, despre întoarcerea la şcoală şi grădiniţă a copiilor. Cine va fi prezent, de fapt, în unităţile de învăţământ, citiți în rândurile de mai jos.

Cine începe școala din 5 mai. Ce se întâmplă cu clasele terminale. Anunțul lui Sorin Câmpeanu

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a făcut declarații despre întoarcerea la şcoală şi grădiniţă a elevilor, respectiv a copiilor. Cine va fi prezent, de fapt, în unităţile de învăţământ, începând de miercuri, 5 mai.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, luni, la Antena 3, scenariile în baza cărora elevii vor merge la şcoală din data de 5 mai. Conform anunțului ministrului Educației, la școală vor merge, indiferent de clasă și de scenariu, toți cei 27.750 de elevi din învățământul special.

Ce elevi incep scoala pe 5 mai
Ce elevi incep scoala pe 5 mai

Au rămas doar două scenarii

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a mai precizat că s-a reușit reducerea scenariilor la două, respectiv „pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământ liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități.

Iar în scenariul 2 – rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se găsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare”.

Cine merge la școală, indiferent de rata de infectare și cine rămâne să învețe online

De asemenea, la școală vor veni, indiferent de clasă și de scenariu toți cei 27.750 de elevi din învățământul special, aici intrând elevi care au nevoie de stimulare psihomotrică, polisenzorială, de servicii de logopedie, de kinetoterapie, de lucruri care nu pot fi asigurate nici online și nici acasă.

”Aceștia vor reveni în data de 5 mai. Practic, rămân elevii de clasa a V-a, a VI-a și a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile care au o rată de infectare de peste 1 la mie, doar ei rămân online”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Când încep școala elevii din clasele terminale

Sorin Cîmpeanu s-a referit și la elevii din clasele terminale, cei care în acest an vor susține Evaluarea aNațională li Bacalaureat 2021.

Astfel, elevii de clasa a VIII-a revin pe băncile școlilor pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 11 iunie, iar elevii de clasa a XII-a și a XIII-a revin la școală pe 10 mai și fac școală cu prezență fizică până pe data de 4 iunie, indiferent de scenariu.

Așadar, autoritățile au hotărât că elevii vor merge la școală potrivit celor două scenarii. Aceste scenarii sunt:

1-Rata de infectare sub 1 la mia de locuitori-scenariul verde- toți elevii vor merge la scoală normal, inclusiv copiii de grădiniță.

1-Rata de infectare mai mare de 1 la mia de locuitori. În acest caz elevii de clasă I-IV și clasa pregătitoare merg la școală în mod normal, la fel ca și copiii de gradiniță.

Elevii care învață exclusiv online

Astfel, elevii de clasa a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX, a X-a și a XI-a din localitățile cu rata de infectare mai mare de 1 la mia de locuitori vor învăța exclusiv online.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe