Sondaj: cine sunt cei mai populari politicieni români. Surpriză uriașă pe locul doi, după Klaus Iohannis

Ana Anitoiu 21.08.2021, 07:54
Sondaj: cine sunt cei mai populari politicieni români. Surpriză uriașă pe locul doi, după Klaus Iohannis

Un sondaj ce a fost realizat în perioada 12-20 august arată cine sunt cei mai populari politicieni români. Rezultatele au adus o surpriză uriașă pe cel de-al doilea loc al clasamentului. Președintele României, Klaus Iohannis, se află pe prima poziție în top.

Cum a fost realizat sondajul

Sondajul CURS a fost făcut pe un eșantion format din 1.100 de respondenți din populaţia adultă rezidentă din România, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Oamenii au fost întrebați câtă încredere au în personalitățile politice dintr-o listă prestabilită.

Oamenii au fost chestionați față în față, la domiciliul lor, iar validarea eșantionului a fost făcută pe baza ultimelor date de la INS. Marja maximă de eroare este de +/-2,95% la un nivel de încredere de 95%.

Sondaj cine sunt cei mai populari politicieni romani. Surpriza uriasa pe locul doi, dupa Klaus Iohannis
Marcel Ciolacu

Care sunt cei mai populari politicieni din România

În urma efectuării sondajului a rezultat un clasament condus de Klaus Iohannis, cu un procent de 32%. Pe locul al doilea nu se află un om de aceeași culoare politică. Această poziție în top i-a revenit lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a obținut un procent de 27%.

De asemenea, sondajul a dezvăluit un rezultat ce nu i-ar pica bine actualului lider al PNL, Ludovic Orban, care concurează împotriva premierului pentru a rămâne la șefia partidului. Mai exact, Florin Cîțu s-a clasat pe locul al treilea, cu 18%, a fost urmat de Cristian Diaconescu, 17%, și abia apoi a urmat președintele Camerei Deputaților, cu 16%.

Clasamentul continuă astfel: George Simion, 15%; apoi Victor Ponta; Dacian Cioloș și Dan Barna, toți trei cu câte 14%; Kelemen Hunor, 12% și Traian Băsescu și Anca Dragu, cu câte 11%.

Marcel Ciolacu a anunțat ce va face dacă va avea un dosar penal

Liderul PSD a spus că în cazul în care va fi deschis un dosar penal pe numele lui va demisiona imediat din funcția de președinte al partidului. Politicianul nu a luat în calcul că s-ar putea întâmpla acest lucru deoarece ar putea fi vinovat de ceva. El s-a gândit doar la scenariul în care ar fi victima unei înscenări.

“Dacă voi pierde alegerile locale, îmi voi da demisia, pe urmă am spus că dacă voi pierde alegerile parlamentare îmi voi da demisia. Dacă mi se va face vreun dosar penal, de care nu am ştiinţă, în acel moment eu am plecat de la conducerea partidului. (…)

O să mă lupt în justiţie, dar eu nu pot să mut această luptă, până la urmă incorectă, şi să o transfer pe partid”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD l-a atacat pe Florin Cîțu, spunând că acesta nu mai are ce căuta în funcția de prim-ministru și că ar trebui să își asume trecutul, ca orice ”bărbat de stat”. În plus, el l-a atacat pe Klaus Iohannis, despre care a spus că se pare că a promis o ”Românie normală” cu ”premier penal, Guvern nefuncţional și o Coaliţie de toată batjocura”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...