Soluția ingenioasă pe care un român o folosește pentru a produce căldură gratuit. Combustibilul inedit pe care îl utilizează

Ionuț Vieru 28.01.2023, 08:33
Soluția ingenioasă pe care un român o folosește pentru a produce căldură gratuit. Combustibilul inedit pe care îl utilizează

Facturile la energie electrică sunt din ce în ce mai mari, iar o mare parte dintre români nu își mai permit să plătească facturile. Cu toate acestea, cineva a găsit o metodă foarte ingenioasă de a se încălzi aproape gratis.

Cum reușește un român să se încălzească gratuit

Prețurile gazelor naturale și a energiei electrice au atins un nou record. Românii, și nu numai, suferă din cauza frigului, iar mulți oameni nu își permit să plătească deloc facturile sau au rămas în urmă cu acestea considerabil.

Am putea spune că este un lux căldura, însă un român a găsit o soluție pentru a se încălzi aproape gratuit. Ce folosește ca și combustibil? Coceni de porumb, pe care îi adună de pe câmp. Bărbatul s-a gândit să împărtășească ideea și cu alți oameni, așa că a povestit cum procedează pe rețelele de socializare.

„Dragi prieteni mutați la țară! Am mai scris cândva că predau cursuri despre lene. Totuși, în lenea mea și cu kilogramele în plus, împreună cu nevasta, am adunat de pe câmp în câteva ore cinci butoaie de coceni. Anul acesta intenționez să dedic o săptămână pentru adunat coceni. Sunt câmpurile pline, deoarece de câțiva ani marea majoritate a tarlalelor cu porumb se recoltează cu combinele, sub formă de boabe, cocenii rămânând pe câmp „dâră”, foarte ușor de adunat. Ard repede, dar dau o căldură mare. Probabil veți spune că e rușinos să stau pe câmp să adun coceni, dar dacă economisesc o căruță de lemne, parcă se merită”, a scris el.

Citește și: Anunțul Hidroelectrica pentru români. Cum trebuie plătite facturile pe care le primesc clienții

Coceni de porumb, metoda prin care un român se încălzește
Coceni de porumb, metoda prin care un român se încălzește

Ce părere au avut internauții despre ideea românului

Postarea bărbatului a avut mare succes într-un timp destul de scurt. A reușit să strângă aproape 3.000 de reacții și 600 de comentarii. Desigur, unii oameni au fost impresionați și l-au lăudat pe român, însă părerile au fost împărțite. Alții sunt de părere că luarea cocenilor de porumb de pe câmp reprezintă o infracțiune.

„Nu vreau să mă laud, dar în 21 de ani am cumpărat lemne doar de trei ori. Atenție! N-am furat lemne”, a scris același bărbat într-un comentariu.

„Am citit toate comentariile și am rămas uimită să văd că în afară de câteva excepții toată lumea găsește normal să culegi coceni (sau poate fi orice) de pe un câmp care nu îți aparține fără să ceri acordul proprietarului”, a spus un alt internaut.

Un alt bărbat și-a adus aminte că așa obișnuia să se încălzească pre vremuri, folosind doar coceni și trunchiuri de porumb. Mai apoi, cu jarul cocenilor se făcea friptură.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe