Soluția ingenioasă descoperită de șefii unui cămin de bătrâni din Japonia. Pe cine s-au gândit să angajeze pentru a-i înveseli pe vârstnici

Ioana Bucur 31.08.2022, 08:44
Soluția ingenioasă descoperită de șefii unui cămin de bătrâni din Japonia. Pe cine s-au gândit să angajeze pentru a-i înveseli pe vârstnici

În ciuda îngrijirilor primite, de cele mai multe ori, atmosfera este una apăsătoare în centrele speciale pentru vârstnici, acolo unde ajung cei care intră în ultimul capitol al vieții. Șefii unui cămin de bătrâni din Japonia au găsit o soluție ingenioasă pentru a le readuce zâmbetul pe chip rezidenților. Pe cine au ajuns să angajeze pentru a-i înveseli.

Decizia surprinzătoare luată de șefii unui cămin de bătrâni din Japonia

Când vine vorba despre îngrijirea persoanelor vârstince în centrele speciale, de cele mai multe ori, adevărata provocare nu este asistența medicală, în ciuda numeroaselor probleme ce vin odată cu înaintarea în vârstă, ci moralul.

Amărăciunea, tristețea, chiar depresia sunt cele mai mari pericole, iar efectele pot fi devastatoare.

Șefii unui cămin de bătrâni din Japonia au găsit o soluție fabuloasă pentru a le readuce rezidenților zâmbetul pe față. Au făcut angajări serioase, aducând în echipă mai bine de 30 de ajutoare de nădejde. Este vorba despre bebeluși și copilași cu vârsta mai mică de patru ani.

Noii colegi de la căminul de bătrâni din Kitakyushu, sud-vestul Japoniei, au nevoie ca părinții sau tutorii legali să semneze un contract în care se menționează că micuții vor veni la muncă „oricând au chef” și pot să ia pauză oricând „le este foame, somn sau, pur și simplu, când doresc”.

Soluția ingenioasă descoperită de șefii unui cămin de bătrâni din Japonia. Pe cine s-au gândit să angajeze pentru a-i înveseli pe vârstnici

„Este ca şi cum s-ar duce la plimbare într-un parc”

Cei peste 30 de copii au deja o legătură minunată cu cei peste o sută de rezidenți ai căminului, cei mai mulți dintre aceștia fiind octogenari.

„Doar simplul fapt că-i văd pe bebeluşi îi face pe rezidenţii noştri să zâmbească”, a povestit Kimie Gondo, directorul azilului, pentru AFP, adăugând că „nu există un registru al sarcinilor sau ceva de genul acesta.”

La intrarea în centru a fost lipit un afiș cu mesajul „Angajăm”, ce menționează și salariul pe care îl primesc micuțele ajutoare: scutece și lapte praf. În fișa postului este trecută o singură obligație: de „a se plimba” prin azil împreună cu părinții și tutorii lor.

„Copiii stau tot timpul cu mamele lor. Este ca şi cum s-ar duce la plimbare într-un parc”, a adăugat Gondo, pentru aceeași sursă.

Până acum, inițiativa a dat rezultatele pe care și le dorea conducerea căminului de bătrâni din Japonia. Directorul a dezvăluit că unii dintre copii se înțeleg atât de bine cu vârstnicii încât s-au creat adevărate relații nepoți – bunici.

„Unii dintre copii se înţeleg atât de bine cu rezidenţii noştri încât acum aceştia sunt ca nişte bunici cu nepoţi adevăraţi”, a mai spus Gondo.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...