Sofia Vicoveanca, lăsată fără cuvinte de moartea lui Benone Sinulescu. ”Îmi cer iertare”

Andra Daoud 19.11.2021, 08:07
Sofia Vicoveanca, lăsată fără cuvinte de moartea lui Benone Sinulescu. ”Îmi cer iertare”

Moartea lui Benone Sinulescu i-a lăsat fără cuvinte atât pe apropiații artistului, cât și pe colegii de breaslă. Sofia Vicoveanca, care a împărțit scena cu regretatul artist, a făcut primele declarații după dispariția acestuia.

Sofia Vicoveanca, devastată de moartea lui Benone Sinulescu

Pe Sofia Vicoveanca și Benone Sinulescu nu i-a legat numai dragostea pentru muzică și faptul că au împărțit scena de atâtea ori, ci și o prietenie care a durat mulți ani. Cei doi artiști s-au susținut reciproc de-a lungul timpului, iar acum Sofia Vicoveanca a vorbit, cu ochii în lacrimi, despre cel pe care toată lumea l-a cunoscut drepte ”nea Beni”.

Sofia Vicoveanca a declarat, la Acces Direct, că vestea morții lui Benone Sinulescu a căzut ca un trăznet asupra ei și că de când a aflat că bunul ei prieten s-a stins din viață, pur și simplu nu își găsește locul.

De la Benone am primit multe cântece, care aveau iz de Moldova, vorbesc de vremuri. Mi-a zis că eu pot să le scot la capăt, să le fac în felul meu. Nu-mi găsesc vorbele, îmi cer iertare, așa ceva, este o… Nu pot să cred.

El rămâne un exemplu, un reper. Știindu-l bolnav, l-am sunat de ziua lui și nu mi-a răspuns. Nu mai… Eu țin legătura, fiind singură, de atâția ani, mai stau pe lângă televizor și mă interesează. Știam că e bine, bolnav, dar a fost îngrijit deosebit de bine, a spus Sofia Vicoveanca la Acces Direct.

Sofia Vicoveanca, lăsată fără cuvinte de moartea lui Benone Sinulescu. ”Îmi cer iertare”
Sofia Vicoveanca, lăsată fără cuvinte de moartea lui Benone Sinulescu. ”Îmi cer iertare”

Benone Sinulescu s-a stins la 84 de ani

Artistul s-a stins din viață la el acasă, iar soția sa a povestit, în exclusivitate pentru Impact.ro, că Benone a murit din cauza unei pneumonii și că i-a fost frică să meargă la spital, să nu se infecteze cu virusul Covid-19.

Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea, a spus Elena Sinulescu, pentru Impact.ro.

Benone avea probleme de sănătate de câteva luni. Artistul a fost găsit inconștient, în casă, iar soția lui l-a dus atunci la un centru de îngrijire. Pentru că starea lui de sănătate nu se îmbunătățea, a fost transferat la spital. Medicii au făcut tot posibilul pentru a-l pune pe picioare, iar Benone Sinulescă părea că își revine.

Problemele de sănătate au revenit însă, iar artistul a făcut pneumonie. A refuzat să meargă la spital, de frica virusului Covid-19. Benone Sinulescu s-a stins din viață joi după-amiază, acasă.

Urmăriți Impact.ro și pe