Șoferul autoutilitarei blocate în Pasajul Unirii a fost amendat. Ce au descoperit polițiștii

Anca Manolica 12.01.2023, 13:55
Șoferul autoutilitarei blocate în Pasajul Unirii a fost amendat. Ce au descoperit polițiștii

Un nou incident petrecut în Pasajul Unirii din Capitală, la circa trei săptămâni de când un autocar cu turiști greci s-a izbit de limitatorul de viteză, accident soldat și cu un decedat. De această dată, o autoutilitară a rămas blocată în interior. Cu cât a fost amendat șoferul.

Alt incident în Pasajul Unirii din Capitală

Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei a raportat joi, 12 ianuarie, un alt incident în Pasajul Unirii. O autoutilitară a rămas blocată în interior, pe sensul dinspre Bulevardul Mărășești către Piața Universității. Acest incident a avut loc după ce, la data de 23 decembrie, un autocar cu turiști greci a lovit limitatorul de viteză. Un bărbat în vârstă de 55 de ani a murit, iar alte peste 20 de persoane au fost rănite.

Potrivit autorităților, în acest caz, șoferul camionului a rămas blocat pentru că nu ar fi respectat indicatorul de circulație. Autoutilitara sa depășea cu 20 de centrimetri gabaritul. În menţiunea procesului verbal, oamenii legii spun că şoferul „recunoaşte faptul că autoutilitara are o înălţime de 3.72 metri şi faptul că nu a respectat indicatorul rutier „Accesul interzis peste 3.5 metri”.

Bărbatul a primit o amendă de 2.900 de lei şi 20 de puncte penalizare. Dacă o va plăti în 15 zile, cuantumul se va reduce la 650.

Alt incident în Pasajul Unirii din Capitală
Alt incident în Pasajul Unirii din Capitală

 

Este al șaptelea de când s-a redeschis pasajul

Conform polițiștilor, compania la care lucrează bărbatul a făcut o improvizaţie mașinii şi a mai adăugat aproape 30 cm în înălţime. În talonul vehiculului este trecută înălțimea de 3,39 m dar, în realitate, măsurătorile au indicat 3,72 m, rezultată ca urmare a modificării caroseriei. Pentru acest lucru, șoferul a primit o altă amendă, în valoare de 870 de lei.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii Brigăzii Rutiere au constatat faptul că autoutilitara avea efectuate modificări constructive neomologate (suprastructura metalică depășea dimensiunile vehiculului).

În acest context, conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fiind eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.”, informează un reporter Observator.

Citește și: Noi probleme cu Pasajul Unirii. Apa s-a infiltrat în tavan și a început să plouă pe mașini

Este al şaptelea incident care a avut loc în numai patru luni de la redeschiderea oficială a Pasajului Unirii. Conform unui comunicat, Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Poliția Rutieră și cu Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București va veni, până la sfârșitul săptămânii viitoare, cu măsuri suplimentare de protecție și semnalizare la intrările în pasaj.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...