Șoferi români arestați în Franța pentru fraude cu cardul. Cum furau la stația de taxare

Beatrice Dumitru 07.12.2022, 08:48
Șoferi români arestați în Franța pentru fraude cu cardul. Cum furau la stația de taxare

Infractorii găsesc întodeauna soluții pentru a face rost de bani fără să depună mari eforturi. Este și cazul unor șoferi români care au fost arestați în Franța după fraude de zeci de mii de euro cu carduri de credit la stațiile de taxare. Iată ce metodă au găsit aceștia pentru a fura.

Cum furau șoferii români

Nu este prima dată când jandarmii din orașul francez Narbonne se confruntă cu acest tip de infracțiune, cu carduri de credit la stațiile de taxare. În luna octombrie un șofer de camion de origine română
a fost arestat de poliție pentru că a cheltuit 5.000 de euro la stația de taxare cu 41 de carduri de credit false.

Luni, 5 decembrie, un alt șofer de camion român, în vîrstă de 44 de ani, a fost arestat de jandarmii de la grupul local de control al fluxurilor din Narbonne, în zona Vinassan, pe A9, pentru că a cheltuit 6.000 de euro cu 49 de carduri de credit false. Bărbatul a condus un vehicul înmatriculat în Spania din aprilie până în decembrie.

Șoferi români arestați în Franța pentru fraude cu cardul. Cum furau la stația de taxare
Șoferi români au fost prinși după fraude cu cardul.

Compania pentru care lucrează românul are sediul în Spania și se presupune că angajatorul său este implicat în afaceri cu carduri de credit false. El ar fi fost cel care i-ar fi cerut șoferului să folosească acest mijloc de plată pentru a achita taxa de drum, notează stiridiaspora.ro.

Șoferul român și-a recunoscut fapta

Șoferul român a recunoscut în fața jandarmilor, în timpul reținerii sale, că a folosit carduri false, iar la vederea fotografiilor care îl implicau a confirmat că el este autorul. Directorul companiei nu a fost arestat și nu a recunoscut infracțiunile, iar camionul a fost confiscat de autoritățile franceze.

Și în România se întâmplă astfel de fraude. Polițiștii au fost uimiți de inginerie pusă la cale gândită de doi bucureșteni, care cumpărau haine scumpe și, utilizând formularul de retur, înapoiau haine uzate, provocând un prejudiciu de peste 385.000 de lei. Cei doi au fost acuzaţi de peste 300 de astfel de fapte.

Până când firma apuca să verifice coletul, aceștia deja încasau banii din politica de retur. Ulterior, hainele erau vândute pe diverse platforme.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...