Situaţie îngrijorătoare. România, printre primele ţări din lume la numărul de decese provocate de COVID în 24 de ore

Stan Filon 29.09.2021, 13:37
Situaţie îngrijorătoare. România, printre primele ţări din lume la numărul de decese provocate de COVID în 24 de ore

România a urcat vertiginos în cel mai negru top posibil, după ultimele cifre date publicității de către Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea! Țara noastră s-a situat astăzi pe locul 6 în lume în ceea ce privește mortalitatea în pandemia de coronavirus!

România, printre primele ţări din lume la numărul de decese provocate de COVID în 24 de ore

Cifrele deceselor înregistrate în România în ultimele 24 de ore situează România pe locul 6 în lume și pe locul 2 în Europa, iar autoritățile spun că aceste sifre sunt strâns legate de cele privind vaccinarea populației împotriva infecției de coronavirus.

”Când vom înţelege cu toţii că situaţia este cât se poate de gravă? Suntem pe locul 6 în lume şi pe 2 în Europa la decese COVID-19 în ultimele 24 de ore”, a anunţat CNCAV pe pagina de Facebook RoVaccinare. Potrivit sursei citate, astăzi în România sunt peste 10.000 de persoane internate în spital, din care aproape 300 sunt minori, iar peste 1.000 de persoane sunt internate în ATI şi luptă împreună cu medicii pentru vieţile lor.

Romania, printre primele tari din lume la numarul de decese provocate de COVID in 24 de ore
Romania, printre primele tari din lume la numarul de decese provocate de COVID in 24 de ore

Din totalul deceselor la nivel mondial, 5% au fost înregistrate în România

”Din totalul deceselor raportate astăzi în lume, decesele din România reprezintă 5%. Din totalul deceselor raportate astăzi în Europa, decesele din România reprezintă 11.5%”, au mai transmis reprezentanţii CNCAV.

Conform acestora, în România au fost raportate marţi de 2,65 de ori mai multe decese decât media europeană şi de 6,34 de ori mai multe deecese decât media în lume. De asemenea, au fost raportate în România de 2,2 ori mai multe cazuri noi decât media europeană şi de 6 ori mai multe cazuri decât media în lume.

Până la 28 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.210.810 cazuri de infectare cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.049 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 182 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până marți, 36.658 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, numai în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 208 decese.

România, codașa Europei la vaccinare

Se știe că România este codașa Europei atunci când vine vorba de vaccinarea populației. Raportată la întreaga populaţie, nu doar la populaţia eligibilă, în Europa procentul persoanelor vaccinate a ajuns la 52% cu schema completă şi încă 4,5% cu prima doză. În acelaşi timp, în România, acoperirea vaccinală este de doar 28% cu schemă completă şi încă 1% cu prima doză.

”Haideţi să ne ajutăm între noi! Haideţi să ne vaccinăm în număr cât mai mare cu schemă completă! Haideţi să nu blocăm spitalele! Haideţi să avem grijă de noi şi de cei de lângă noi! Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19”, au mai transmis reprezentanţii CNCAV.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...