Situație îngrijorătoare în Marea Britanie. A fost anunțată grevă pe mai multe aeroporturi în perioada sărbătorilor

Elena Avramescu 08.12.2022, 11:08
Situație îngrijorătoare în Marea Britanie. A fost anunțată grevă pe mai multe aeroporturi în perioada sărbătorilor

Urmează câteva săptămâni de coșmar pentru britanici, dar și pentru turișii care vor tranzita aeroporturile principale din Marea Britanie. Asta după ce s-a anunțat că pe pe mai multe mari aeroporturi, chiar și Heathrow, cel mai aglomerat din țară, polițiștii britanici de frontieră
vor intra în grevă vreme de 8 zile, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă, din cauza unei dispute salariale.

Grevă anunțată pe aeroporturile din Marea Britanie

Anunțul grevei a fost făcut miercuri de sindicatul PCS, ținând să menționeze că vor urma perturbări destul de grave, notează Reuters.

Astfel că întreg personalul care lucrează la cabinele de control al paşapoartelor urmează să intre în grevă pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Manchester, Glasgow, Cardiff și Birmingham. Nici portul Newhaven nu a scăpat, astfel că este vizat și acesta de grevă.

S-a aflat ulterior că între 2.000 și 3.000 de angajați urmează să participe la grevă în perioada 23 – 31 decembrie, cu excepția unei zile din acel interval, conform secretarului general al sindicatului, Mark Serwotka.

„Acei oameni vor pierde plata când se vor afla în grevă, ei fac grevă ca ultim resort, iar treaba sindicatului este să facă astfel încât acţiunea pe care o convocăm să fie remarcată”, a spus Mark Serwotka în momentul în care a fost întrebat de ce sindicatul a ales perioada Crăciunului pentru grevă.

Un principal aeroport din Europa, frecventat des de romani, este suprasaturat
Aeroportul Heathrow din Londra

Sindicatului PCS a ținut să mai afirme că cei 100.000 de membri ai săi din 214 servicii guvernamentale au votat în favoarea grevei cu scopul de a obține o creştere cu 10% a salariilor, pensiilor, îmbunătățirea securității la locul de muncă, vrând să evite reducerile termenelor de concediere.

Sunt șanse mari ca această grevă să afecteze sute de mii de oameni care doresc să plece în vacanță. În acest sens, Guvernul s-a pregătit pentru acest lucru, astfel că un număr de 600 de soldați urmează să verifice pașapoartele, după ce au primit instruirea necesară pentru a se descurca cu brio.

Se pare că ministrul britanic al Imigrației, Robert Jenrick, este de părere că această decizie este complet nejustificată, fiind convins de faptul că va da peste cap planurile a mii de familii din întreaga țară care vor să plece în vacanță.

„În timp ce lucrăm îndeaproape cu toate porturile și aeroporturile din Marea Britanie și avem planuri solide pentru a minimiza orice întârzieri în cazul în care greva continuă, pasagerii ar trebui să fie pregătiți pentru ca planurile lor să fie grav perturbate”, a spus Robert Jenrick, într-un comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...