Situație halucinantă într-o școală din Timișoara. Un profesor dansează indecent în fața elevilor, directorul care îl condamnă e demis. Cu ce a greşit acesta

Stan Filon, Ana Ionescu 27.08.2021, 20:50
Situație halucinantă într-o școală din Timișoara. Un profesor dansează indecent în fața elevilor, directorul care îl condamnă e demis. Cu ce a greşit acesta

Un profesor de geografie din Timișoara a devenit “vedetă” pe Internet după ce a fost filmat în timp ce mima un dans gen striptease în fața elevilor, într-o tabără la mare. Imaginile au devenit virale, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Inclusiv cele ale directorilor școliilor din oraș unde preda acesta.

Râde ciob de oală spartă! Ce a pățit un director șocat de dansul lansciv profesorului din Timișoara

Printre ele, Școala Generală nr. 18, al cărei director, Iulian Lucian Fota, declara atunci: “”Doamne, Isuse Hristoase! Este revoltător și nu este conform calității lui de dascăl. Trebuie analizate circumstanțele în care s-a petrecut această faptă.. Vom efectua cercetări… Nici nu știu cine sunt acești tineri care sunt de față, dacă sunt minori, poate fi și caz penal”.

Doar că nici directorul cu pricina nu are un comportament impecabil. El tocmai a fost demis printr-o decizie luată în Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Timiș. Asta după ce mai multe înregistrări în care se aude vocea directorului de şcoală au apărut în spaţiul public. Acesta vorbeşte agresiv cu familia sa, cu soţia şi copiii. Bărbatul îi înjură şi jigneşte în repetate rânduri, potrivit înregistrărilor.

Ce a patit un director socat de dansul lansciv profesorului din Timisoara
Ce a patit un director socat de dansul lansciv profesorului din Timisoara

Înregistrări compromițătoare cu directorul de școală

”Înregistrările au apărut în spațiul public și chiar dacă țin de viața privată a domnului Fota ele afectează într-un mod negativ imaginea instituției. Este vorba de conduita unui cadru didactic, de exemplul personal. Din păcate, a trebuit să luăm această decizie. Domnul Fota a făcut lucruri bune pentru unitățile de învățământ în care a fost manager, dar la mijloc e vorba de valorile pe care dorim să le transmitem”, a declarat inspectorul școlar general din județul Timiș, Marin Popescu.

Directorul şcolii ocupa această funcţie din ianuarie 2021 şi este profesor de sport, venind din mediul rural. Pentru noul an şcolar, va fi nominalizată o nouă persoană pentru funcţia de director. Lucian Fota a devenit directorul şcolii generale din Timişoara în ianuarie 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...