Situație alarmantă la Spitalul Victor Babeș din Capitală! “E ca la început”. Avertismentul medicilor

Iancu Andreea 19.06.2020, 16:08
Situație alarmantă la Spitalul Victor Babeș din Capitală! “E ca la început”. Avertismentul medicilor

Chiar de ieri, oficialii Institutului „Matei Balș” au anunțat că nu mai pot prelua noi cazuri, întrucât locurile în spital sunt ocupate în totalitate. Astăzi, și Spitalul „Victor Babeș” a fost luat cu asalt de bolnavii de coronavirus. Medicii atrag atenția că s-ar putea reveni la situația inițială, de la începutul pandemiei.

Spitalul Matei Balș, la un pas de criză

Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”, cel mai mare din țară, nu mai poate face internări. Medicul Adrian Marinescu a explicat că situația este în desfășurare, că se fac externări, dar este îngrijorat de numărul mare de noi îmbolnăviri.

În momentul ăsta nu sunt locuri libere și este clar că cifrele din ultimele zile se văd în plan practic, la spitalele de boli infecțioase. Sigur că vom face și externări și lucrurile vor merge în continuare. Trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă situația va merge în sensul creșterii acestui număr de îmbolnăviri, să se depășească de capacitatea de internare, și în secțiile normale și la ATI, potrivit europafm.ro.

De asemenea, medicul sfătuiește populația să respecte măsurile de prevenție instituite de autorități pentru a nu ajunge la o situație de criză în sistemul sanitar.

Institutul Matei Balș a anunțat încă de ieri că nu mai are locuri libere Foto - Inquam
Institutul Matei Balș a anunțat încă de ieri că nu mai are locuri libere
Foto – Inquam

Spitalul „Victor Babeș” asaltat de bolnavi de coronavirus

Situația nu este mai fericită nici în cadrul Spitalului „Victor Babeș”. Medicul Simin Aysel Florescu atenționează cetățenii cu privire la numărul ridicat al pacienților spitalizați în unitatea sanitară. Noile cazuri de coronavirus ar putea destabiliza sistemul. În curând, specialiștii consideră că se va depăși capacitatea maximă.

Ne-am apropiat de capacitatea maximă ca număr de pacienți. Numărul de cazuri în comunitate e din ce în ce mai mare, numărul de cazuri din diverse focare e din ce în ce mai mare, iar asta duce la creșterea numărului de pacienți spitalizați.

Cea mai mare îngrijorare a medicului este legată de capacitatea spitalului de a primi noi cazuri. Este foarte posibil ca ritmul de internări-externări să fie perturbat în viitorul apropiat.

În curând vom depăși capacitatea maximă. Nu mai putem acoperi ritmul internare-externare. Numărul celor care vin e din ce în ce mai mare decât al celor pe care îi externăm. Sunt câteva zeci de persoane zilnic. Numărul actual de pacienți e ca în vremurile de la începutul pandemiei. Trebuie să realizăm că acest număr de persoane infectate este cauzat de lăsarea jos a gărzii, nu se mai respectă regulile de bază, dacă din ce în ce mai mulți nu le respectă, rezultatul se vede, potrivit Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...