Site-ul Poliției Locale Ploiești, spart de un adolescent cu patru clase. Ce a început să posteze tânărul

Ana Anitoiu 16.11.2022, 14:49
Site-ul Poliției Locale Ploiești, spart de un adolescent cu patru clase. Ce a început să posteze tânărul

Site-ul Poliției Locale Ploiești a fost spart de un adolescent cu patru clase, nu o singură dată, ci chiar de două ori. Tânărul a făcut unele postări și s-a lăudat cu isprava lui, iar un internaut a sesizat autoritățile prin intermediul unui e-mail. Iată ce a început să posteze băiatul după reușita lui.

Ce a postat adolescentul pe site-ul Poliției Locale Ploiești

După ce a spart site-ul Poliției Locale, adolescentul cu patru clase a postat pe acesta videoclipuri cu manele, anunțuri obscene și filme pentru adulți. Același tânăr a spart și site-ul Consiliului Județean Cluj, dar fără să posteze ceva, ci cerând răscumpărare.

În schimbul răscumpărării, adolescentul, care își spune Meowless pe internet, i-a informat pe reprezentanții Consiliului Județean Cluj că nu va publica baza de date și informațiile confidențiale.

„Hacked by Meowless. Toate fişierele au fost criptate şi un backup al siteului a fost salvat. Dacă vreţi ca baza de date şi fişierele siteului să nu ajungă public pe internet, aveţi de plătit o sumă. Trimiteţi 100 de dolari americani în bitcoin la adresa următoare…”, a fost mesajul pe care l-a transmis adolescentul.

Mai multi romani activeaza pe langa gruparea de hackeri pro-rusi Killnet
Un adolescent cu patru clase a spart site-ul Politiei Locale Ploiesti. Foto: pexels.com

Adolescentul care a spart site-urile instituțiilor, prins

Tânărul a fost prins de polițiștii din Brigada de Combatere a Crimei Organizate Ploiești. Adolescentul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT sub acuzația de alterare a integrității datelor informatice. Procesul tocmai a început.

Adolescentul care se recomandă pe Internet sub numele de Meowless administrează împreună cu două persoane anumite grupuri de Facebook, precum Romania Hackers și Romania’s Cyber Army.

Tânărul este activ și pe Discord, o aplicație pentru comunitățile pasionaților de jocuri video. În cadrul acesteia au avut loc mai multe discuții despre spargerea site-urilor vulnerabile din România, iar adolescentul care își spune Meowless s-a lăudat cu „reușita” sa referitoare la site-ul Poliției Locale din Ploiești. Un internaut le-a trimis un e-mail autorităților cu privire la acest atac cibernetic.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...