Site-ul Ministerului Apărării, atacat de hackeri: mobilizare de amploare la MApN

vali 03.07.2019, 12:01
Site-ul Ministerului Apărării, atacat de hackeri: mobilizare de amploare la MApN
Site-ul Ministerului Apărării a fost, miercuri, atacat de hackeri. Imediat s-a dispus deconectarea de la rețea și se caută soluții pentru remedierea problemei.
Site-ul Ministerului Apărării era nefuncțional miercuri dimineață după ce a fost atacat de hackeri. Pentru a rezolva rapid problema, reprezentanții instituției au dispus deconectarea de la rețea și lucrează cu specialiștii CERT-RO pentru remedierea situației.
Ministrul Apărării a revenit ulterior cu explicații.
„Este un atac în această zi. Este vorba despre site-ul ministerului. La noi rețelele sunt specializate. Partea publică este fără informații clasificate, vă dați seama. nu există pagube, nu avem probleme. Cred că deja site-ul e funcțional. La acest moment, nu, dar în scurt timp o să am informații despre cei care au făcut acest lucru. O să încercăm să aflăm cine a stat în spatele acestor atacuri”
Ministrul Apărării, Gabriel Leș

MApN nu e singura instituție din România atacată de hackeri

Site-ul MApN, atacat de hackeri

Ministerul Apărării nu e singura instituție publică din România atacată de hackeri în ultima perioadă. Mai multe spitale s-au aflat în aceeași situație luna trecută, după un atac de tip ransomware.

Serviciul Român de Informații arăta ulterior că, în total, patru spitale din România au devenit ținta hackerilor:  e vorba de Victor Babeș din București și de spitalele din Huși, Dorohoi și Alba Iulia.

„Din datele pe care le deținem până acum, urmare a semnalarilor primite de CERT RO la nr special 1911 și transmise mai departe către Centrul Național Cyberint am constatat că sunt afectate de ransomware ul BadRabbit 4 spitale: Victor Babeș – București, Huși, Dorohoi și Alba Iulia. O echipa a CNC a plecat la Victor Babeș pentru a analiză situația și a ridică artefactele care ne permit să înțelegem cum are loc infecția și ce măsuri trebuie luate pt a o opri”
Comunicat SRI

Atacurile care au avut ca țintă spitalele din România au scos la iveală și faptul că nicio unitate medicală nu avea instalat un program antivirus.