Site-ul Ministerului Apărării, atacat de hackeri: mobilizare de amploare la MApN

vali 03.07.2019, 12:01
Site-ul Ministerului Apărării, atacat de hackeri: mobilizare de amploare la MApN
Site-ul Ministerului Apărării a fost, miercuri, atacat de hackeri. Imediat s-a dispus deconectarea de la rețea și se caută soluții pentru remedierea problemei.
Site-ul Ministerului Apărării era nefuncțional miercuri dimineață după ce a fost atacat de hackeri. Pentru a rezolva rapid problema, reprezentanții instituției au dispus deconectarea de la rețea și lucrează cu specialiștii CERT-RO pentru remedierea situației.
Ministrul Apărării a revenit ulterior cu explicații.
„Este un atac în această zi. Este vorba despre site-ul ministerului. La noi rețelele sunt specializate. Partea publică este fără informații clasificate, vă dați seama. nu există pagube, nu avem probleme. Cred că deja site-ul e funcțional. La acest moment, nu, dar în scurt timp o să am informații despre cei care au făcut acest lucru. O să încercăm să aflăm cine a stat în spatele acestor atacuri”
Ministrul Apărării, Gabriel Leș

MApN nu e singura instituție din România atacată de hackeri

Site-ul MApN, atacat de hackeri

Ministerul Apărării nu e singura instituție publică din România atacată de hackeri în ultima perioadă. Mai multe spitale s-au aflat în aceeași situație luna trecută, după un atac de tip ransomware.

Serviciul Român de Informații arăta ulterior că, în total, patru spitale din România au devenit ținta hackerilor:  e vorba de Victor Babeș din București și de spitalele din Huși, Dorohoi și Alba Iulia.

„Din datele pe care le deținem până acum, urmare a semnalarilor primite de CERT RO la nr special 1911 și transmise mai departe către Centrul Național Cyberint am constatat că sunt afectate de ransomware ul BadRabbit 4 spitale: Victor Babeș – București, Huși, Dorohoi și Alba Iulia. O echipa a CNC a plecat la Victor Babeș pentru a analiză situația și a ridică artefactele care ne permit să înțelegem cum are loc infecția și ce măsuri trebuie luate pt a o opri”
Comunicat SRI

Atacurile care au avut ca țintă spitalele din România au scos la iveală și faptul că nicio unitate medicală nu avea instalat un program antivirus.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe