EXCLUSIV

Singura persoană în care Dan Negru are încredere: “Nu de puține ori, mi-a spus despre anumiți oameni că sunt altfel decât îi văd eu” EXCLUSIV

Andreea Archip 10.10.2022, 14:30

În spatele oricărui bărbat puternic există o femeie puternică. Deși nu îi place să fie vizibilă în media, fiind de profesie medic stomatolog, partenera de viață a lui Dan Negru se implică întotdeauna când partenerul său de viață are de făcut alegeri importante. Prezentatorul emisiunilor “Jocul cuvintelor” și “Tu urmezi” de la Kanal D a acordat un interviu, exclusiv pentru Impact.ro, în care a vorbit despre jumătatea lui, Codruța, despre regretatul maestru Lazarov, care l-a format ca om de televiziune, dar și despre traseul lui din punct de vedere educațional.

Ai fost printre norocoșii care au lucrat cu Valeriu Lazarov. Ce ai învățat de la el?

Prin anii 2000 devenisem emblema show-urilor produse de domnul Lazarov, devenisem marca Lazarov, făceam deja Academia Vedetelor, Ciao Darwin, Batem Palma etc.

Într-o zi, domul Lazarov mi-a spus că e vremea să zbor singur. Peste câteva luni am făcut primul meu show ieșit de sub aripa Lazarov: Te pui cu Blondele.

Am învățat atunci altruismul, generozitatea. Putea să mă țină mereu sub aripa lui și să devin prizonierul acelorași formate, dar el a preferat să mă lase să zbor. Îi port recunoștința pentru asta.

De multe ori am fost nevoit să ies din zona mea de confort și mereu am avut oameni care mi-au stat alături, după cum am avut mereu oameni care m-au îndemnat să rămân acolo unde sunt.

În ceea ce privește deciziile profesionale, obișnuiești să te consulți cu soția ta, Codruța?

Da, întodeauna ne consultăm. Cei din familie sunt singurii dezinteresați, singurii care-ți vor binele și sunt singurii care îi depistează pe cei lângă care nu ar trebui să stai. Nu de puține ori, Codruța mi-a spus despre anumiți oameni că sunt altfel decât îi văd eu. Și avea dreptate.

Dan Negru_Tu urmezi!
Dan Negru

Apropo, cum v-ați cunoscut? Ai fost pacientul ei sau ea a fost telespectatoarea ta?

S-a întâmplat demult, la Timișoara, când nu era încă medic, era studentă la Medicină. Acum sunt pacientul ei, dar am o mare frică de dentiști.

Spuneai că amândoi ați avut ca modele mariajele părinților voștri. Totuși, de-a lungul anilor, care au fost momentele cheie pe care le-ați depășit cu tact și diplomație? Cine e mai coleric? Cine e mai înțelept dintre voi doi?

Eu sunt mult mai coleric. Codruța e mult mai înțeleaptă. Da, părinții noștri ne-au fost modele. Nimeni din familiile noastre nu a divorțat vreodată, părinți, bunici, nimeni. Sunt modele bune de urmat.

În urmă cu câțiva ani te-ai înscris la doctorat în Jurnalism. L-ai terminat? Ce temă ai ales? Mai ai de gând să te apuci de vreo altă specializare?

Da, acum trei ani m-am înscris la doctorat și mă pregătesc de teza finală. Cred în evoluția profesională, educațională. România e foarte slabă la capitolul ăsta și se vede la tv.

Știu că pare uimitor, dar Romnaia e singura țară europeană care are încă producători tv cu 12 clase, oameni care au avut și au pe mână bugete de zeci de milioane de euro. Cred că educația școlară poate să aducă evoluție și în televiziune.

Peste câteva luni vine….Revelionul. Îți menții afirmația că nu mai vrei să ai emisiuni de revelion sau te-ai răzgândit și lucrezi deja la un proiect special pentru Kanal D, pentru noaptea dintre ani?

E devreme să vorbim despre Revelion, dar, sincer, aș căuta un alt drum. Știu cum e, am fost lider 24 de ani cu revelioanele atât la TVR, cât și la Antena 1, dar simt nevoia de o reinventare și în lumea revelioanelor.

Cred că încet-încet dispare și interesul Revelionului la tv, e un trend european, pentru că oamenii au și alte lucruri mai bune de făcut decât să stea cu Negru de revelion. Am spus-o mereu public în ultimii ani: stați departe de tv în nopțile de revelion, stați cu prietenii sau familia, și nu cu Negru!

Urmăriți Impact.ro și pe