Simona Halep-Shuai Zhang, în sferturile de la Wimbledon: „Ar trebui să observ că am îmbătrânit”

Alexandru Ioanid 09.07.2019, 13:46
Simona Halep-Shuai Zhang, în sferturile de la Wimbledon: „Ar trebui să observ că am îmbătrânit”

Simona Halep joacă, marți, în sferturile turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon. Adversara sa este chinezoiaca Shuai Zhang, iar sportiva româncă are mari șanse să se califice în semifinala turneului.

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Wimbledon după ce a învins-o  lejer pe Cori Gauff, în două seturi, scor 6 la 3, 6 la 3. Sportiva româncă susține, însă, că se simte bătrână atunci când joacă împotriva unor astfel de jucătoare.

Cori Gauff are 15 ani, iar numele ei nu e încă suficient de cunoscut. Dar e considerată, după turneul de la Londra, o revelație.

„Cineva mi-a spus că ar trebui să observ că am îmbătrânit pentru că joc tot mai des cu junioare. Dacă voi mai continuă să joc încă trei ani, voi avea mereu astfel de meciuri. M-am obișnuit deja. Asta mă motivează și încerc să arăt că încă mai sunt prezența în circuit. Sunt puternică și arăt că pot să le înving, chiar dacă ele joacă fără frică sau emoții. Ele nu au nimic de pierdut. Este o provocare frumoasă să joc contra lor”
Simona Halep

Simona Halep se îndreaptă către finala de la Wimbledon

Simona Halep e mai bine clasată decât adversara sa din sferturile de la Wimbledon. Simona ocupă locul 7 WTA, în vreme ce Shuai Zhang e o sportivă care ocupă locul 50 în clasamentul WTA.

Cele două s-au mai întâlnit de trei ori până acum, dar scorul este favorabil chinezoaiecei. Simona a câștigat doar partida din 2012, în vreme ce Shuai Zgang s-a impus în celelalte două partide – în 2016 la Australian Open și la Beijing.

Partida din sferturile de finală ale turneului pe iarbă de la Wimbledon e programată marți, de la ora 15:00. Dacă o va învinge pe chinezoaică, Simona Halep se va califica în semifinalele turneului de la Wimbledon, iar specialiștii susțin că are cale liberă spre finală, mai ales că în turneu nu au mai rămas jucătoare foarte puternice, care i-ar putea pune probleme.

Urmăriți Impact.ro și pe