Simona Halep rămâne în cursă pentru Turneul Campioanelor. Unde va avea loc competiția din acest an

Gabriel Peneș 07.09.2022, 10:24
Simona Halep rămâne în cursă pentru Turneul Campioanelor. Unde va avea loc competiția din acest an

Simona Halep rămâne în cursă pentru Turneul Campioanelor. Fostul lider mondial a ieșit de la US Open încă din primul tur, după eșecul surprinzător în fața ucrainencei Daria Snigur. Jucătoarea română abia reintrase în Top 10 mondial, dar acum riscă să iasă din nou din elita tenisului feminin. Cu toate acestea, Simona Halep are încă șanse bune să fie prezentă la Turneul Campioanelor. WTA a anunțat ce oraș va găzdui competiția în acest an.

Simona Halep rămâne în cursă pentru Turneul Campioanelor

Simona Halep rămâne în cursă pentru Turneul Campioanelor. Eliminată de la US Open încă din primul tur, jucătoarea din Constanța și-a luat o vacanță. Ea tocmai reintrase, după un an, în Top 10 WTA, în urma titlului cucerit la Toronto. Dar eșecul de la Flushing Meadows a dat-o deja înapoi cu două locuri, românca ocupând locul 9, după ce începuse competiția de Grand Slam de pe poziția a 7-a.

În plus, Halep riscă să iasă din nou din Top 10, mai putând fi întrecută de Caroline Garcia, dar și de Karolina Pliskova. Prima s-a calificat deja în semifinalele US Open, în timp ce a doua luptă astăzi pentru accesul în aceeași fază a competiției. Halep are șansa să nu coboare mai mult de locul 10, dacă Garcia nu se va califica în finală sau dacă Pliskova nu va câștiga turneul.

Simona Halep rămâne în cursă pentru Turneul Campioanelor. Unde va avea loc competiția din acest an
Dickies Arena din Fort Worth a fost inaugurată în 2019, ir orașul american a fost locul unde echipa de gimnastică a României în frunte cu Nadia Comâneci a cucerit prima medalie de aur în proba de echipe din istorie

Unde va avea loc competiția din acest an

Pe de altă parte, Simona Halep încă se află în lupta pentru un loc la Turneul Campioanelor din acest an, ce reunește primele opt jucătoare pe baza performanțelor realizate în acest sezon. Ea ocupă deocamdată locul 7 în WTA Race, cu 2.661 de puncte dar riscă să fie depășită de Aryna Sabalenka și Karolina Pliskova, ambele rămase în competiția de la US Open. Jucătoarea de pe locul 9 este grecoaica Maria Sakkari, care are 2358 de puncte.

WTA a anunțat locul în care se va disputa ediția din acest an a Turneului Campioanelor sau WTA Finals, cum este denumit la ora actuală. Este vorba de localitatea texană Fort Worth, locul unde, în 1979, echipa de gimnastică a României în frunte cu Nadia Comăneci a câștigat prima medalie de aur pe echipe din istorie.

„Dickies Arena și orașul Fort Worth au un palmares dovedit în ceea ce privește găzduirea unor evenimente sportive și de divertisment de talie mondială și suntem încântați să readucem turneul de referință al WTA în Statele Unite pentru prima dată din 2005 încoace.

Această locație va oferi o experiență fantastică atât pentru jucătoare, cât și pentru fani și va oferi un final pe măsură pentru încă un sezon captivant al circuitului WTA”, a declarat Steve Simon, președintele WTA, conform site-ului oficial al organizației.

Simona Halep rămâne în cursă pentru Turneul Campioanelor. Unde va avea loc competiția din acest an
Dickies Arena găzduiește evenimente muzicale, dar și meciuri de baschet, hochei, inclusiv concursuri de rodeo, având o capacitate maximă de 14.000 de spectatori

Pe 13 noiembrie are nunta cu Toni Iuruc

De când și-a deschis porțile, la sfârșitul anului 2019, Dickies Arena a găzduit concerte și evenimente sportive de top, inclusiv concursuri de rodeo. În funcție de eveniment, tribunele pot găzdui între 10.000 și 14.000 de spectatori.

Programat inițial să se dispute la Shenzhen, evenimentul a fot anulat din cauza problemelor cu pandemia existente în marea țară asiatică. Pentru Simona Halep nu au rămas multe turnee la îndemână pentru a forța rămânerea în Top 10, dar și calificarea la Turneul Campioanelor.

Printre competițiile mai importante la care ar putea evolua se află turneele WTA 500 de la Tokio (19-25 septembrie), Ostrava (3-9 octombrie) sau San Diego (10-16 octombrie). De asemenea, românca ar putea încerca să-și apere punctele câștigate în 2021 la Transylvania Open, unde a jucat finala. Anul acesta, competiția de la Cluj va avea loc în perioada (10-16 octombrie).

Turneul Campioanelor 2022 se va desfășura în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie. Rămâne de văzut dacă Simona Halep va dori să participe la competiție, în caz că se va califica, în contextul în care, pe 13 noiembrie ea va avea cununia religioasă și nunta cu Toni Iuruc, ultimul eveniment urmând să se desfășoare la Cazinoul Sinaia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....