Simona Halep, probleme medicale după victoria de la Australian Open. În ce stare se află, acum, sportiva

Diana Radu 21.01.2020, 14:51
Simona Halep, probleme medicale după victoria de la Australian Open. În ce stare se află, acum, sportiva

Simona Halep a reușit să se califice în turul secund de la Australian Open după o victorie superbă contra lui Jennifer Brady. Însă, din păcate în timpul primului set, sportiva s-a accidentat la mâna dreaptă și a avut nevoie de îngrijiri medicale. În ce stare se află acum sportiva din Constanța?

Care este starea de sănătate a Simonei Halep, după ce s-a accident la Australian Open

Simona Halep a acuzat ușoare probleme medicale după ce a căzut în primul set al meciului cu Jennifer Brady de la Australian Open. În timpul unui scgimb mai lung de mingi, Brady a trimis o lovitură mai lungă, din cauza căreia Halep s-a împiedicat și a căzut. În momentul producerii incidentului scorul era de 5-5. În momentu căzăturii, sportiva noastră și-a protejat cât de mult a putut glezna, însă s-a lovit la mâna dreaptă.

simona halep, accident, australian open
Care este starea de sănătate a Simonei Halep, după ce s-a accident la Australian Open. Sursă foto: Digisport

Lovitura a fost destul de puternică, deoarece Halep a cerut intervenția fizioterapeului. De asemenea, sportiva a cerut și time-out medical la scorul de 5-6, în primul act. Imediat după ce a fost bandajată la încheietură, Halep a încheiat cu o victorie.

„Mă doare un pic încheietura mâinii, dar nu mă gândesc la ea acum, vreau să mă recuperez şi să mă răcoresc pentru a fi aptă în vederea meciului din turul al doiela. Aşa a fost şi în 2018, m-am accidentat tot în primul tur”, a declarat Halep, după victoria cu 7-6, 6-1.

Simona Halep: ”A fost un meci greu”

În ciuda accidentului suferit, Halep a reușit să se califice în tutrul secund de la Australian Open 2020 și urmează să se dueleze cu Harriet Dart(23 de ani, locul 165 WTA), jucătoare venită din calificări. Britanica a trecut în prima rundă de Misaki Doi (28 de ani / locul 82 WTA), scor 6-2, 4-6, 7-6(6).

După terminarea meciului de azi, sportiva noastră a declarat că se aștepta la o partidă mai dificilă, dar că se bucură că a câștigat:  „A fost un meci greu pentru că am mai jucat împotriva ei acum câteva luni și am ajuns în setul decisiv. Eram pregatită de un meci dur. Sunt fericită că am câștigat această partidă și mă simt excelent să joc aici, în Australia. Cred că în setul secund mi-am găsit ritmul mai bine. Am reușit să o mișc pe teren mai mult, am fost mai puternică și m-am mișcat mai bine”.