Simona Halep, decizie neașteptată. Motivul pentru care a hotărât să se retragă de la turneul de la Moscova

Alexandru Ioanid 07.10.2019, 12:05
Simona Halep, decizie neașteptată. Motivul pentru care a hotărât să se retragă de la turneul de la Moscova

Simona Halep a decis să se retragă și de la turneul de la Moscova – Kremlin Cup. Sportiva noastră nu va participa la competiția din Rusia, cu premii totale în valoare de un milion de dolari.

Simona Halep are o perioadă grea la sfârșit de sezon. Locul 5 WTA a decis să se retragă de la turneul de categorie Premier de la Moscova, cu premii totale de un milion de dolari.

Sportiva din Constanța a invocat, din nou, problemele de sănătate. Halep s-a retras de la Wuhan din cauza durerilor la spate și apoi a fost eliminată la Beijing. Nu a mai participat nici la turneele următoare și acum preferă să nu meargă nici Moscova.

Simona Halep, „pas” la turneul de la Moscova

Simona Halep eliminata de la turneul de la Beijing

Deși organizatorii nu au confirma oficial această retragere, foarte probabil că Simona Halep s-a retras din cauza accidentării la spate suferite la Wuhan. Halep câștigase Kremlin Cup în 2013, iar acum era o ocazie bună să mai adune puncte în clasament.

Kremlin Cup va începe pe 14 octombrie și se va încheia pe 20 octombrie. Acum, odată cu această retragere, este pusă sub semnul întrebării și participarea Simonei Halep la Turneul Campioanelor de la Shenzen, care are loc în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie.

Între timp, a fost actualizat oficial și clasamentul WTA, în care Halep a coborât un loc, de pe 5 pe 6. Bianca Andreescu i-a luat locul sportivei din Constanța, ea urcând pe locul 5, de pe 6.

Lider în clasamentul WTA rămâne australianca Ashleigh Barty, urmată de Karolina Pliskova și japoneza Naomi Osaka, care a urcat în clasament după ce a câștigat turneul de la Beijing.

Clasamentul WTA la simplu:

  1. Ashleigh Barty (Australia) 7.096 puncte
  2.  Karolina Pliskova (Cehia) 6.015
  3. Naomi Osaka (Japonia) 5.621
  4. Elina Svitolina (Ucraina) 5.525
  5. Bianca Andreescu (Canada) 5.041
  6. Simona Halep 4.962
  7. Petra Kvitova (Cehia) 4.776
  8. Kiki Bertens (Olanda) 4.495
  9. Serena Williams (SUA) 3.935
  10. Belinda Bencic (Elveţia) 3.848
Urmăriți Impact.ro și pe