Simona Halep, „atacată” de generația mai tânără. Cine e noua jucătoare favorită a lui Patrick Mouratoglou

Gabriel Peneș 19.09.2022, 14:14
Simona Halep, „atacată” de generația mai tânără. Cine e noua jucătoare favorită a lui Patrick Mouratoglou

Simona Halep, „atacată” de generația mai tânără. Fostul lider mondial a încheiat conturile cu acest sezon, după cea suferit o operație la nas. Românca s-a „dat”, din aprilie, pe mâna lui Patrick Mouratoglou în care are încredere 100%, motiv pentru care s-a și înconjurat doar cu oameni apropiați antrenorului francez. Dar, în timp ce situația Simonei Halep a devenit incertă pentru viitor, Patrick Mouratoglou mizează pe o tânără jucătoare din Cehia, de doar 17 ani, care tocmai a cucerit primul ei titlu WTA.

Simona Halep, „atacată” de generația mai tânără

Simona Halep, „atacată” de generația mai tânără. Fostul lider mondial a anunțat că nu va mai juca în 2022, după ce s-a operat la nas, atât în scop medical, cât și estetic. Pentru româncă, actualul sezon a fost unul cu suișuri și coborâșuri. Și-a atins obiectivul, cel de a reveni în Top 10, dar până la finalul anului va ieși, cel mai probabil din el. A cucerit două titluri WTA și a jucat semifinala la Wimbledon.

În același timp, Halep a divorțat de Toni Iuruc, a suferit un atac de panică în turul 2 la Roland Garros și a pierdut în prima manșă la US Open.

„Cred că a fost complet epuizată, fizic, dar mai mult mental. Am început să lucrăm împreună în aprilie și s-au instalat multe schimbări. Nu mi-aș fi dorit să se întâmple majoritatea dintre ele. Este alegerea ei. Dar ea a făcut multe schimbări, pentru că asta este personalitatea ei.

Simona e foarte generoasă în eforturi și dă 100% tot timpul..(…)Ea a decis să meargă cu mine sută la sută și pentru că a vrut să aibă în echipă oameni care lucrează cu mine, deci multe schimbări.”, a declarat Patrick Mouratoglou, conform celor de la iNews, despre eșecul acesteia la US Open.

Simona Halep, „atacată” de generația mai tânără. Cine e noua jucătoare favorită a lui Patrick Mouratoglou
Cehoaica Linda Fruhvirtova a câștigat, la doar 17 ani, primul ei turneu WTA, după ce a triumfat în competiția de la Chennai (India)

Cine e noua jucătoare favorită a lui Patrick Mouratoglou

Deși va dori să continue colaborarea cu Patrick Mouratoglou și în 2023, pe urmele Simonei Halep se află o tânără jucătoare din Cehia, Linda Fruhvirtova. Sportiva de doar 17 ani și 4 luni se pregătește la Academia Mouratoglou din 2017, iar acum începe să culeagă primele roade în circuitul senioarelor.

Fruhvirtova a cucerit, duminică, ptimul ei titlu WTA, după ce s-a impus în finala turneului de la Chennai, în India, în fața polonezei de 30 de ani, Magda Linette, scor 4-6, 6-3, 6-4. Cehoaica a dovedit o stăpânire de sine remarcabilă, după ce a revenit în setul decisiv de la 1-4, câștigând cinci ghemuri la rând.

Pe parcursul competiției de categorie WTA 250, cehoaica a mai trecut de En Shuo Liang (399 WTA), Rebecca Peterson (95 WTA), Varvara Gracheva (80 WTA) și Nadia Podoroska (298 WTA). Pentru triumful de la Chennai, Linda Fruhvirtova va primi un cec în valoare de 12.000 de dolari și 280 de puncte în clasamentul WTA. Ea va urca pe locul 74 mondial, cea mai bună clasare din carieră.

Puțini știu însă că Linda mai are o soră la fel de talentată. Aceasta din urmă se numește Brenda și are doar 15 ani. Specialiștii apreciază că Brenda Fruhvirtova este chiar mai talentată decât sora sa. Brenda a bifat prima sa victorie importantă în urmă cu trei ani, când a învins-o pe Siniakova într-un meci demonstrativ jucat la Praga. Vorbim de cea mai bună jucătoare de dublu din ultimii ani, Katerina având în palmares patru turnee de Grand Slam, un Turneu al Campioanelor și medalie de aur la Jocurile Olimpice. Duminică, Siniakova a câștigat la simplu turneul de la Portoroz (Slovenia) după ce a trecut în finală, în trei seturi, de învingătoarea de la Wimbledon din acest an, kazaha Elena Rybakina.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....