Simbolul românesc care apare pe noul echipament al naționalei de fotbal. Și suporterii au fost sursă de inspirație. Foto

Beatrice Dumitru 20.03.2023, 20:23

Federația Română de Fotbal a lansat noul echipament al echipei naționale de fotbal inspirat de rezistența și perseverența care definesc suporterii români. Un simbol românesc apate pe acesta, iar suporterii au avut un rol important în crearea noului echipament. Tricolorii îl vor purta în preliminariile pentru Euro 2024.

Simbolul românesc de pe tricourile naționalei

Federația Română de Fotbal a transmis că tricoul este conceput pentru a rezista la toate presiunile și provocările pe care suporterii le întâmpină, de la lacrimi și emoții până la minutele tensionate de la finalul meciurilor.

Echipamentul pe care tricolorii îl vor purta în meciurile de pe teren propriu păstrează tradiționalul galben, culoare pe care o au tricoul, șortul și jambierele. Pentru partidele din deplasare, România va evolua ori în roșu complet, ori în albastru. Toate echipamentele au tricolorul pe mâneca, șort și jambiere, dar și brâul tradițional, alături de mesajul „Luptăm împreună”.

Simbolul românesc care apare pe noul echipament al naționalei de fotbal. Și suporterii au fost sursă de inspirație. Foto
Noile tricouri ale echipei naționale de fotbal. Sursa foto: FRF

În folclorul românesc, puterea voinicilor luptători stătea în brâu si ne dorim ca acesta să ne inspire în continuare. Așadar, intrăm în luptă cu un tricou puternic pentru suporteri puternici. Brâul conține elemente emblematice pentru regiunile istorice ale României, o trimitere la trecutul nostru comun, cel care ne aduce împreună și ne motivează să credem și să continuăm”, a transmis FRF.

Ce rol au avut suporterii

Suporterii au avut și ei un rol important în crearea echipamentului și peste 800 de fani, femei și bărbați, din țară și din străinătate, au avut ocazia să își exprime părerea. Aceștia au contribuit la identificarea celor mai iubite echipamente din istoria naționalei și a elementelor cele mai apreciate și au oferit detalii legate de combinațiile de culori și exemple de alte echipamente din fotbal care s-au bucurat de apreciere în ultimii ani. Astfel, aceste șortri și tricouri sunt și creația lor, precizează Federația Română de Fotbal.

Fabricarea echipamentului a fost realizată din poliester 100% reciclat pentru a minimiza impactul asupra mediului. Primul meci în care tricolorii vor îmbrăca noul echipament va fi în Andorra, vineri, 25 martie, prima partidă din preliminariile Euro 2024.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...