Reacția Gabrielei Firea după ce a apărut în clasa fiului ei fără mască. Cum justifică imaginea care a indignat o țară întreagă

Iancu Andreea 14.09.2020, 15:30
Reacția Gabrielei Firea după ce a apărut în clasa fiului ei fără mască. Cum justifică imaginea care a indignat o țară întreagă

Prima zi de școală a debutat pentru mulți elevi și părinți cu emoții. Unii dintre ei au simțit teama de necunoscut a primei experiențe ca școlar, alții și-au revăzut cu drag prietenii, iar adulții au retrăit amintiri demult uitate. E un text clasic, care se spune de obicei la debutul fiecărui an școlar.

Anul acesta nu prea se mai potrivește, pentru că totul a fost diferit. Asta, evident, dacă ești un adult normal și nu ești primar al Bucureștiului sau al Voluntariului. Pentru că, atunci, poți face ce făceai și în alți ani, fără să ții cont că e pandemie. Iar copilul tău se poate bucura la fel. Deci, în timp ce părinții au fost obligați să le facă cu mâna copiilor de după gard, Gabriela Firea și Florentin Pandele au ținut să arate întregii lumi ce avantaje îți dă funcția.

Gestul Gabrielei Firea și al soțului său, în prima zi de școală

În ciuda faptului că s-a arătat interesată de sănătatea cetățenilor Capitalei, doamna Primar General a omis să respecte regulile în prima zi de școală. Astfel, Gabriela Firea și Florentin Pandele, primarul din Voluntari, au fost prezenți alături de cei doi copii în sala de clasă. Aceștia s-au fotografiat împreună cu cei mici, în bancă, fără masca de protecție. Toate acestea în ciuda faptului că părinților nu le-a fost permis accesul în incinta unităților de învățământ, iar masca este obligatorie.

Fotografiile au fost postate chiar pe contul de Facebook al primarului general, însă, ulterior, cele din sala de clasă au fost șterse. După apariția imaginilor care au stârnit valuri de critică, Gabriela Firea a oferit o explicație pentru Impact.ro la acuzațiile care i s-au adus.

„Toți părinții și copiii mici au avut acces, doar în grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineață, pentru că aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era încă nimeni sosit în școală. Nu am interacționat cu alți părinți sau elevi. Am purtat măști în interior. Le-am dat jos doar 30 de secunde pentru o fotografie”, a spus Firea în exclusivitate pentru Impact.ro.

Primarul Capitalei nu a dat însă explicația pentru care imaginile respective au fost șterse de pe rețelele sociale la puțin timp după ce fueseră postate. Interesant este că toate criticile de pe pagina Gabrielei Firea pot fi văzute doar de cei care îi urmăresc contul, ele dispărând extrem de repede, semn că edilul își monitorizează extrem de atent imaginea.

Imaginea care a stârnit controverse, înfățișând cuplul Firea-Pandele, în prima zi de școală
Imaginea care a stârnit controverse, înfățișând cuplul Firea-Pandele, în prima zi de școală

Câți copii au Gabriela Firea și Florentin Pandele

Cei doi reprezentanți ai primăriilor Capitalei și a orașului Voluntari au o poveste de dragoste neașteptată. Ambii au mai fost căsătoriți timp ce ani buni, însă și-au găsit sufletul pereche în persoana celuilalt. Gabriela Firea a trecut printr-o perioadă de doliu, după ce primul său soț s-a stins din viață, la 17 ani de la nuntă. Pe de altă parte, Pandele a trecut printr-o căsnicie de 15 ani, care însă s-a încheiat cu un divorț.

Astfel, Gabriela Firea a venit în relația cu Pandele alături de fiul cel mare, Tudor Ștefan, din prima sa căsătorie. Pe de altă parte, primarul din Voluntari are și el doi băieți majori, Andrei-Ionuţ – absolvent al IATC Bucureşti, Secţia Actorie şi Bogdan – absolvent ASE Bucureşti, specializarea “Relaţii economice internaţionale”, conform adevarul.ro.

Dragostea pe care cei doi o împărășesc i-a făcut să devină părinți chiar și la o vârstă matură. Astfel, la 38 de ani, Gabriela Firea devenea din nou mamă, aducând pe lume primul copil al lui Pandele, pe David Petru (2012). Ulterior, la trei ani distanță, primarul Capitalei îl năștea pe Zian Mihail (2015). Astăzi, cei doi copilași s-au bucurat să se fotografieze alături de părinții lor în prima zi de școală.