Sens giratoriu și tuneluri pe fundul Oceanului Atlantic. Este chiar realitatea și arată senzațional

Andreea Bisinicu 02.01.2021, 17:39
Sens giratoriu și tuneluri pe fundul Oceanului Atlantic. Este chiar realitatea și arată senzațional

Când credeai că nu mai există multe lucruri care te pot surprinde, privește asta. Cum arată sensul giratoriu și tunelurile de pe fundul Oceanului Atlantic. Este chiar realitatea și arată senzațional. Punem pariu că nu te-ai fi gândit niciodată că se pot realiza la o asemenea adâncime. În ce țară se află.

Cum arată sensul giratoriu și tunelurile de pe fundul Oceanului Atlantic

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să poți conduce sub apă? Mai bine zis, să treci cu mașina printr-un tunel de pe fundul Oceanului Atlantic, să faci dreapta la un sens giratoriu? Ei bine, poți face aceste lucruri dacă mergi în Insulele Feroe.Insulele Feroe au deschis un sens giratoriu pe fundul mării, după mai mult de trei ani de construcție. Tunelurile subacvatice leagă insulele Streymoy și Eysturoy într-o rețea de aproximativ 11 km lungime. Rețeaua este programată să se deschidă pe 19 decembrie.

Rețeaua de tuneluri este menită de a ușura traficul pentru rezidenți, reducând timpul de călătorie între capitala Torshavn și Runavik, de la o oră și 14 minute la doar 16 minute. Cel mai de jos punct al rețelei de tuneluri este la 187m sub nivelul mării.  Aceste tuneluri au fost inaugurate la sfârșitul lunii decembrie 2020 și măsoară 11 kilometri în lungime.

Pentru siguranța șoferilor care folosesc tunelul, cea mai abruptă înclinare nu depășește mai mult de 5%, a confirmat compania care a dus la bun sfârșit acest proiect măreț. Pe data de 17 decembrie, drumurile au fost testate pentru situații de urgență. Sensul giratoriu din mijlocul rețelei conține lucrări de artă ale artistului feroez Trondur Patursson.

Cât costă să traversezi tunelurile de pe fundul oceanului

Arta cuprinde sculpturi și efecte de lumină, iar întregul decor arată de parcă ar fi fost desprins din filmele de acțiune. Tróndur Patursson a conceput o lucrare înaltă de 80 de metri care se află în centrul sensului giratoriu. Lucrarea va putea fi admirată de şoferi în timp ce circulă de la o insulă la alta. Cei care utilizează tunelurile vor trebui să plătească o taxă de taxare.

Conform celor de la local.fo, un site de știri din Feroe,  autoturismele vor trebui să plătească 75 de coroane daneze, echivalentul a 10 euro. Localnicii se pot înscrie la un abonament, scriu cei de la BBC. Potrivit autorităților daneze, un alt tunel este în prezent în construcție, care va face legătura între insulele Sandoy și Streymoy. Tunelurile subacvatice leagă insulele Streymoy și Eysturoy sunt cele mai mari din Insulele Feroe și acoperă o distanță de 11 kilometri. Insulele Feroe, o serie de 18 insulițe din Atlanticul de Nord, situate la jumătatea distanței dintre Norvegia și Islanda, constituie o regiune autonomă a Danemarcei, cu 50.000 de locuitori.

Urmăriți Impact.ro și pe