Senegal, campioana Africii pe Națiuni! Meci dramatic între formația lui Sadio Mane și egiptenii lui Mo Salah

Sorin Barbu 07.02.2022, 09:46
Senegal, campioana Africii pe Națiuni! Meci dramatic între formația lui Sadio Mane și egiptenii lui Mo Salah

Senegal este noua regina a Africii, după ce a învins în finală naționala Egiptului. Duelul a fost dramatic și a fost decis după executarea loviturilor de departajare. Trofeul a ajuns în premieră în Senegal. Naționala lui Sadio Mane mai disputase două finale în 2002 și 2019.

Senegal a învins Egipt în finala Cupei Africii pe Națiuni

Senegal s-a impus în finala Cupei Africii pe Națiuni după un meci palpitant. Sadio Mane a avut șansa să deschidă scorul în minutul 4, când echipa lui a beneficiat de o lovitură de la 11 metri. Au fost primele momente tensionate din această partidă. Egipteanul Mo Salah, coleg cu Sane la Liverpool, s-a dus la portarul Gabanski și a încercat să-i dea câteva sfaturi. Sane a văzut momentul și i-a arătat portarului, ironic, că va executa în stânga lui. A executat slab pe centrul porții și Gabanski a apărat balonul.

Salah a tras tare să-și ajute echipa. În minutul 28 i-a păcălit pe fundașii adverși și a șutat din apropierea buturilor adverse, dar a respins portarul. L-a fel au stat lucrurile și pe finalul primei reprize când Salah a prins un șut bun, respins de Mendy, portar în Premier League la Chelsea, după o intervenție de excepție.

Partida a continuat cu multe faze încrâncenate, dar scorul a rămas neschimbat după 90 de minute și după cele două reprize de prelungire. Rezultatul partidei a fost stabilit în urma loviturilor de departajare. Senegalezii au stat mai bine din punct de vedere psihic și au câștigat cu 4-2.

După ce în timpul regulamentar de joc a ratat o lovitură de la 11 metri, Sane și-a luat revanșa în momentul decisiv al confruntării și a transformat ultima execuție de la punctul cu var. A fost lovitura care a decis soarta trofeului.

ECHIPELE DE START:

Senegal: E. Mendy – B. Sarr, Koulibaly, Diallo, CIss – Kouyate, N. Mendy – I. Sarr, Gueye, Mane – Diedhiou
Selecționer: Aliou Cisse

Egipt: Gabaski – Ashour, Abdelmonem, Hamdi, El Fotouh – Elneny, Fathi, El Solia – Salah, Mostafa Mohamed, Marmoush
Selecționer: Carlos QueirozAr

Stadion: Stade d’Olembé (Yaoundé)
Arbitru: Victor Gomes

 

Urmăriți Impact.ro și pe