Semnificația inelului pe care regele Charles îl poartă pe degetul mic de la mână. Suveranul nu îl dă jos niciodată

Anca Manolica 23.09.2022, 13:15
Semnificația inelului pe care regele Charles îl poartă pe degetul mic de la mână. Suveranul nu îl dă jos niciodată

Atunci când vine vorba de moda regală, femeile din familie sunt, de regulă, în centrul atenției, fapt demonstrat de regretata regină Elisabeta și de ținutele sale viu colorate, precum și de Kate, acum prințesă de Wales, și de revenirile sale la stilurile clasice ale prințesei Diana. Dar și Regele Charles al III-lea a putut fi observat, de-a lungul timpului, purtând un inel pe degetul mic de la mâna stângă. Ce semnificație are acesta.

Ce semnifică inelul pe care prințul Charles îl poartă în permanență

Cutia regală de bijuterii a fost întotdeauna o sursă de fascinație și un subiect de discuție constantă de-a lungul anilor. În februarie 1981, Prințesa Diana și Prințul Charles și-au anunțat logodna. Cum toți ochii erau, inevitabil, ațintiți asupra superbului inel cu safir albastru al prințesei, atenția nu a fost niciodată atrasă asupra inelului de pe degetul mic al prințului Charles.

De asemenea, a purtat inelul la nunta cu Camilla Parker Bowles, în 2005. Și nu, nu este verigheta. Bijuteria se numește inel de sigiliu sau inel de domn și este adesea purtat pe degetul mic al mâinii nondominante. Bloomberg relatează că inelele sigiliu au fost folosite încă din timpul Vechiului Testament. Acestea sunt gravate cu o stemă de familie sau o semnătură personală, care poate reflecta statutul social al proprietarului.

Regele Charles al III-lea
Regele Charles al III-lea

Suveranul nu îl dă jos niciodată

Beatrice Behlen, curator senior de modă și arte decorative la Muzeul din Londra, a declarat pentru sursa citată că membrii clasei de mijloc foloseau inele de sigiliu pentru a semnala că fac parte dintr-o clasă superioară, deoarece nu aveau blazoane. Inelele sigiliu nu sunt obligatorii pentru membrii Casei de Windsor, dar sunt o modalitate subtilă de a-și lăuda statutul și mândria familială.

De-a lungul istoriei, inelul cu sigiliu a fost purtat în mod tradițional de bărbați, dar în ultimele decenii, femeile sunt la fel de predispuse să adopte stilul. Prințesa Diana a purtat propria ei versiune încă din 1988. În timp ce Catherine, familia Prințesei de Wales a fost văzută purtând stema pe miguri.

Astfel, dacă cineva are vreo îndoială că Regele Charles al III-lea nu ar fi membru al familiei regale, ar trebui doar să verifice sigiliul oficial de pe mâna sa stângă. Este un accesoriu personal și unic în același timp, pe care suveranul nu îl dă jos niciodată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...