Semnificația bradului de Crăciun. Toate tradițiile și superstițiile care îl însoțesc

Elena Avramescu 15.12.2020, 12:08
Semnificația bradului de Crăciun. Toate tradițiile și superstițiile care îl însoțesc

Semnificația bradului de Crăciun. În scurt timp ne vom bucura de sărbătoarea Crăciunului, fiind cea mai aștepttaă din an, atât de copii, cât și de adulți. Iar când ne gândim la Crăciun, primul lucru care ne vine în minte este bradul împodobit, sub care Moș Crăciun va pune cadourile. Însă te-ai întrebat de unde vine acest obicei, de a lăsa cadourile sub brad, și de ce se împodobește bradul în ajunul Crăciunului?

Semnificația bradului de Crăciun

Crăciunul este sărbătoarea nașterii Domnului Iisus, o sărbătoare o sărbătoare a liniștii sufletești, a păcii, dar și a cadourilor. Crăciunul este o sărbătoare plină de lumină, de tradiții, semnificații și simboluri. Această sărbătoare este, poate, cea mai așteptată din an, o sărbătoare care ne umple sufletele de bucurie atunci când toți cei dragi se adună în jurul mesei pline de bucate alese. Sărbătoarea Crăciunului este un motiv imens de bucurie și pentru copii, care așteaptă cu nerăbdare ziua în care se împodobește bradul, ziua în care merg la colindat și momentul în care Moș Crăciun apare în prag, încărcat de cadourile mult așteptate.

Bradul de Crăciun este o tradiție mai recentă în România, dar este, totodată, unul din cele mai îndrăgite obiceiuri ale sărbătorilor de iarnă. Dar ce semnificație are, de fapt, bradul de Crăciun? Se spune că bradul este un „pom al vieții”, pentru simplul fapt că acesta nu își pierde niciodată culoarea verde. Și tocmai de aceea, el îl simbolizează pe Iisus Hristos, Cel „veșnic viu”.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe