Semnal de alarmă tras de UNICEF. Copiii ucraineni sunt cei mai afectați de război. Se întâmplă la fiecare secundă

Badea Violeta 15.03.2022, 14:45
Semnal de alarmă tras de UNICEF. Copiii ucraineni sunt cei mai afectați de război. Se întâmplă la fiecare secundă

Purtătorul de cuvânt al Fondului Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), James Elder, trage un semnal de alarmă în privința conflictului din Ucraina. Potrivit acestuia, copiii acestei țări sunt cei mai afectați de război. Iată ce se întâmplă la fiecare secundă!

Copiii sunt afectați din cauza războiului din Ucraina

Copiii din Ucraina sunt extrem de afectați de războiul din țara lor. Conform purtătorului de cuvânt al UNICEF, James Elder, a declarat astăzi, 15 martie, că un copil pe secundă devine refugiat din cauza conflictului din țara lor natală.

În ultimele 20 de zile, aproximativ 2,9 milioane de refugiați au fugit din calea bombardamentelor rusești, peste 1,4 milioane sunt minori, mulți dintre ei părăsind Ucraina. Astfel, un copil pe secundă a devenit refugiat, susține oficialul UNICEF.

„Această criză, în termeni de viteză şi de scară, este fără precedent după Al Doilea Război Mondial”, a precizat James Elder.

La ce risc sunt supusi copiii ucraineni
La ce risc sunt supusi copiii ucraineni

La ce risc sunt supuși copiii din Ucraina

Purtător de cuvânt al agenției ONU pentru copii UNICEF a avertizat că „la fel ca toți copiii alungați din casele lor de război și conflicte, minorii ucraineni care ajung în aceste țări de frontieră sunt expuși unui risc semnificativ de separare a familiilor, de violență, de exploatare sexuală și de trafic”.

„Ei au nevoie disperată de siguranță, stabilitate și servicii de protecție a copilului”, a mai spus James Elder.

Cum sunt afectați copiii din întreaga lume

Psihologul Carmen Stanciu a precizat că nu numai copiii din Ucraina pot fi afectați de acest conflict, ci și cei din alte țări.

Potrivit acesteia, micuții pot dezvolta frici, tulburări de anxietate, neîncredere de sine în ei și viitor, astfel că părinții nu ar trebui să discute prea mult despre acest conflict în preajma lor și nici să le arate imaginile de la televizor.

„Se pot naște frici, tulburări de anxietate, neîncredere de sine în ei și viitor. Categoric copiii or să fie marcați pe viață. Dacă nu se oprește cât mai repede, toți ne rugăm pentru pace, copiii o să sufere din toate punctele de vedere.

Este important ca ei să crească într-un climat liniștit. În toate casele se discută despre acest război, astfel că micuții se întreabă ce se întâmplă. Fac o recomandare: atenție la ce se discută în media, știrile sunt marcante pentru noi toți.

Copilul trebuie să crească într-un mediu plin de pace, cu jucării, baloane, petreceri, însă el vede doar imaginile respective, care pot să rămână pe viitor în retina psihologică. Este dureros.”, a declarat Carmen Stanciu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...