Șeful IPJ Constanța, dat afară de Marcel Vela. Ascunsese un urmărit internațional în propria casă

Redacția IMPACT 21.07.2020, 11:21
Șeful IPJ Constanța, dat afară de Marcel Vela. Ascunsese un urmărit internațional în propria casă

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Constanța a fost demis de Marcel Vela după ce mai multe imagini au fost făcute publice recent, cu o horă care s-a organizat la Mamaia și la care au participat mai multe persoane. Nimeni nu a respectat nicio regulă de distanțare socială.

Personaj controversat la șefia Poliției din Constanța

Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța a fost demis de Marcel Vela, după criticile aduse în urma faptului că nu a gestionat corespunzător situația în care mai mulți petrecăreți din Mamaia s-au prins luna trecută într-o horă mare, chiar în centrul stațiunii. Cazul a fost analizat de o comisie din cadrul Corpului de Control al Ministrului Afacerilor Interne. În urma analizei de la MAI s-a decis ca Șeful IPJ Constanța să fie demis din funcție, după împlinirea vârstei standard de pensionare. În locul său a fost numit un șef interimar, în persoana lui Glugă Constantin Adrian, care ocupa anterior funcția de comisar-șef de Poliție, potrivit Digi24.

Interesant este că exact în aceeași seară în care a avut loc hora din Mamaia, Constantin Dancu participa și el la o petrecere similară, organizată de apropiatul său, parlamentarul PSD Liviu Tit Brăiloiu, a cărui zi de naștere este exact în aceeași zi, pe 21 iunie. Printre invitații de la acel eveniment s-a numărat și fratele lui Radu Mazăre.

A găzduit persoanje periculoase în propria casă

Constantin Dancă se dovedește a fi un personaj controversat. În trecut, a fost anchetat de DNA în repetate rânduri, ba pentru incertitudini privind dobândirea averii, ba pentru utilizarea ilegală a unui soft realizat pe bani grei la firmele apropiaților săi.

Dancu l-a găzduit în casa sa pe Soekhoe Arvind-Ritesh Nieeradj, care din 2013 a devenit un urmărit internațional. Deși poate nu ne spune nimic acest nume, acest individ era dat în urmărire generală în Olanda, fiind acuzat de fals, fraudă și spălare de bani.

Urmăriți Impact.ro și pe