Sediul televiziunii palestiniene Al-Aqsa, distrus de armata israeliană. Au fost lansate nouă rachete asupra clădirii

Nicu Stan, Ozana Mazilu 13.05.2021, 08:03
Sediul televiziunii palestiniene Al-Aqsa, distrus de armata israeliană. Au fost lansate nouă rachete asupra clădirii

Sediul televiziunii palestiniene Al-Aqsa, distrus de armata israeliană. Au fost lansate nouă rachete asupra clădirii de către aviația militară din Israel.

Israelul a distrus sediul televiziunii palestiniene Al-Aqsa. Clădirea avea 17 etaje

Războiul continuă între Fâșia Gaza și Israel. Astfel, sediul televiziunii palestiniene Al-Aqsa a fos distrus de către armata israeliană, carea a lansat nu mai puțin de 9 rachete asupra imobilului.

Avioanele de luptă ale Israelului au distrus miercuri cea de-a doua cea mai mare clădire din orașul Gaza, aceasta având peste 17 etaje și găzduia numeroase instituții media, magazine, precum și apartamente de locuit, informează middleeasteye.net.

Este razboi intre Israel si Fasia Gaza
Este razboi intre Israel si Fasia Gaza

Ce se mai găsea în clădirea de 17 etaje

Mai exact, turnul Al-Shorouk adăpostea birourile postului de televiziune palestinian Al-Aqsa, fiind a treia clădire din Fâșia Gaza care a fost distrusă în urma atacurilor aeriene israeliene de la izbucnirea războiului dintre Israel și gruparea Hamas.

Conform sursei citate, un F-16 israelian a lansat asupra clădirii nu mai puțin de 9 rachete. Turnul Al-Shorouk a mai fost vizat de atacuri în timpul confruntărilor din 2014, însă a rămas în picioare. Atunci, însă, israelienii loveau clădirea punctual, distrugând anumite apartamente sau birouri. De această dată nu a mai fost cazul, cșădirea fiind distrusă complet.

Fâșia Gaza a lansat 130 de rachete spre Israel

De partea cealaltă, miercuri seară, din Fâşia Gaza au fost lansate 130 de rachete către Israel. În urma atacurilor, cel puţin şase persoane, inclusiv un copil de şase ani, au fost rănite după ce o rachetă a lovit miercuri seară o casă particulară situată în oraşul israelian Sderot.

De asemenea, armata Israelului a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, ucigând 53 de persoane, printre care lideri islamişti. În atacuri au mai fost rănite ale 320 de persoane.

Benjamin Netanyahu a decretat stare de urgență în Lod

Pe de altă parte, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat stare de urgență, ieri, în orașul Lod, aflat în centrul Israelului, după revolta arabilor israelieni, pe măsură ce conflictul între forţele israeliene şi militanţii palestinieni au escaladat, scrie BBC.

În orașul Lod, situat aflat în apropiere de Tel Aviv, minoritatea arabă locală a protestat după moartea violentă, marţi, a unui arab israelian. Protestele au degenerat iar protestatarii au aruncat cu pietre spre poliţia israeliană, care a răspuns cu grenade lacrimogene.

Revolte în toate orașele cu o populație arabă mai mare

De asemenea, mai multe maşini au fost incendiate iar 12 oameni au fost răniţi în timpul ciocnirilor pe care primarul oraşului le-a asemuit unui război civil, scrie ziarul Haaretz. În plus, potrivit presei din Israel, trei sinagogi şi mai multe magazine din Lod au fost incendiate.

Nu în ultimul rând, au existat revolte şi în alte oraşe unde populaţia arabă este mai multă, precum şi în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania.

Urmăriți Impact.ro și pe