Secretele Elenei Ceaușescu: câți amanți ar fi avut, de fapt. S-a iubit și cu unchiul lui Iliescu

Stan Filon 06.06.2023, 17:28

Secretele foarte bine păzite ale Elenei Ceaușescu au fost aflate! Prima Doamnă a României se pare că era cam rea de muscă. L-a înșelat pe partenerul de viață ori de câte ori a avut ocazia, după cum s-a putut afla recent. Chiar dacă nu era o femeie tocmai frumoasă, Elena Ceaușescu a avut mai mulți amanți.

Secretele Elenei Ceaușescu: câți amanți ar fi avut, de fapt

Despre Elena Ceaușescu se spune că ar fi condus cu mână de fier România, cel puțin în ultimii ani, când ea ar fi fost de fapt la butoane. Nicolae Ceaușescu părea depășit de situație, iar partenera sa de viață tăia în carne vie, fiind cea responsabilă pentru foametea din țară.

Elena Ceaușescu se pare că l-a jucat pe degete pe Nicolae Ceaușescu așa cum a vrut ea. Pe lângă pasiunea ei pentru putere, Elena Ceaușescu era interesată și de toate zvonurile legate de diverse aventuri ale bărbaților aflați în conducerea statului român.

Secretele Elenei Ceausescu - cati amanti ar fi avut, de fapt
Secretele Elenei Ceausescu – cati amanti ar fi avut, de fapt

Adora zvonurile

Adora să știe cine cu cine se mai iubește, mai ales în afara căsniciei. De altfel, Elena Ceaușescu a avut și ea mai multe experiențe în afara căsniciei, petrecute în timp ce partenerul de viață era plecat în diferite vizite oficiale. Foarte multe dintre aceste escapade au fost aflate după Revoluția din 1989, chiar dacă unii oameni aflați în conducere știau de ele dinainte, însă nimeni nu îndrăznea să sufle o vorbă.

Zvonurile spun că Elena Ceaușescu ar fi avut 5 amanți, atrași de puterea ei, nu de frumusețea ei fizică și nici măcar de cea interioară. Era însetată de putere și și-a dorit mereu să ajungă cât mai sus, așa că a căutat mereu astfel de parteneri, până să îl găsească pe Nicolae Ceușescu.

Printre amanții ei cunoscuți se numără: tatăl artistului Gheorghe Zamfir, Abraham Schechter, medicul cuplului dictatorial, Eftemie, unchiul lui Ion Iliescu, Victor Atanasie Stănculescu, dar și un soldat german.

S-a iubit cu tatăl lui Gheorghe Zamfir

Primul bărbat de care s-ar fi îndrăgostit Elena noastră ar fi fost un tânăr din satul ei natal, Tudor Zamfir. Se pare că este vorba chiar de tatăl naistului Gheorghe Zamfir, din Vişina. Cei doi au avut o relație până în momentul în care el a plecat la București pentru o viața mai bună.

Aici s-a angajat chelner și, la scurt timp după mutarea lui, Elena l-a urmat. Din păcate, când ea a ajuns în Capitală s-a lovit de respingerea cruntă a lui Tudor Zamfir. Rănită în dragoste, Lenuța a rămas în București și s-a implicat în mișcarea comunistă, prilej cu care l-a cunoscut pe Nicolae Ceaușescu.

„Tata era frumos ca un star de cinema. A fost prietenul Elenei Ceauşescu, primul iubit al ei, cel care a deflorat-o. Tatăl meu şi Elena se ştiau de la hore. Între Vişina, satul unde s-a născut el, şi Petreşti, unde s-a născut ea, sunt 8 kilometri. Elena, care avea 17 ani, a venit să-l caute la Bucureşti, că era moartă după tata, care se angajase chelner la un restaurant unde cânta Fănică Luca, cel care m-a iniţiat pe mine în muzică.

Acolo era picol, chelner. Tata a respins-o: ”-Lasă-mă, dragă, eu am alte probleme”. Ea, de durere, s-a dus în cercurile comuniştilor, l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu, s-a înscris în partid şi de acolo a început toată istoria ei”, povestea Gheorghe Zamfir.

A avut o relație cu fratele lui Nicolae Ceaușescu

În cercurile comuniste l-a întâlnit mai întâi pe unul dintre frații lui Nicolae Ceaușescu, pe Marin, cu care a avut o relație. Povestea de dragoste dintre cei doi a luat sfârșit atunci când Marin a plecat militar. Absolvent al Academia de Științe Economice, Marin Ceaușescu a condus timp de mai mulți ani Agenția Economică a României de la Viena, oraș unde și-a găsit sfârșitul în anul 1989. Despre relația avută cu Elena Ceaușescu a scris fiica lui Marin Ceaușescu în cartea „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, scrisă de Mihaela Moraru.

„Tanti Lenuța avea o slăbiciune deosebită pentru Marin, pe care-l cunoscuse înaintea lui Nicolae și cu care chiar flirtase o scurtă perioadă… Așa ziceau gurile rele din familie și îi mai reproșa și mama la necaz lui tata, dar mai mult așa în glumă, luându-l peste picior: „De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu’ , ţara de la urgie?!”, își amintește fiica lui Marin Ceaușescu.

După Marin Ceaușescu, Elena l-a cunoscut pe Nicolae Ceaușescu, cu care a început să aibă o relație. Nicolae a mers apoi la închisoare, iar tânăra Elena s-a consolat alături de un soldat neamț. Un alt alamt al Primei Doamne ar fi fost și fizicianul Ioan Ursu, coordonator al programului nuclear al României, membru PCR şi ministru în guvernele comuniste. Relația celor doi a fost divulgată de un aghiotant de-ai lui Niculae Ceaușescu, care s-ar fi petrecut pe față, în văzul multora.

„La un moment dat în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, cred că prin 1968, a ajutat-o să se urce în elicopter. Și nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”, mărturisea aghiotantul Nicolae Stan într-un interviu.

A continuat infidelitățile și după nunta cu Nicolae Ceușescu

Ei bine, Elena s-a căsătorit într-un final cu Nicolae Ceaușescu, însă relațiile ei cu alți bărbați nu au încetat niciodată. S-a aflat că s-a iubit chiar cu medicul care îi trata, cu Abraham Schechter, care i-a avut ca pacienți timp de 17 ani. Relația a luat sfârșit atunci când medicul s-ar fi aruncat de pe acoperișul Spitalului Floreasca. A lăsat un bilet de adio în care vorbea despre boala cruntă a soției sale, însă zvonurile spun că ar fi fost „ajutat” să se sinucidă, mai ales că se zvonea că ar fi avut relații cu serviciul de informații din Israel, Mosad.

„Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, că cei trei au intrat cu mașina în curtea reședinței cuplului Ceaușescu. Nicolae a coborât și a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma sa venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scena a văzut cum doctorul a mângâiat-o ușor pe fund pe Tovarășa”, conform fostului colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcției 5 a Securității.

Atanasie Stănculescu o cunoștea bine pe Elena Ceaușescu

Elena Ceaușescu se pare că s-ar fi iubit și cu unchiul lui Ion Iliescu, cu Eftimie Iliescu. Chiar așa a ajuns să îl cunoască pe Ion Iliescu, pe care nu l-a agreat niciodată. Ultimul amant de pe lista Elenei Ceaușescu ar fi fost Victor Atanasie Stănculescu. Era generalul preferat al cuplului dictatorial, dar mai ales al ei. Se pare că idila lor ar fi fost ținută în mare secret și că Nicolae Ceaușescu nu a aflat niciodată despre ei.

În plus, Elena Ceușescu era foarte curioasă de ceea ce se petrecea în dormitoarele demnitarilor comuniști, așa că a ordonat să fie instalate peste 170 de microfoane în casele acestora. Era obsedată să asculte cum se iubeau demnitarii și cu cine, stând cu căștile pe urechi ore întregi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...