Secretarul de Stat american Antony Blinken, vizită oficială la Kiev printre bombele rusești. Atac cu drone asupra capitalei Ucrainei

Stan Filon 06.09.2023, 13:39

S-a aflat miercuri că secretarul de Stat american Antony Blinken se află în vizită oficială la Kiev! Rușii au lansat un atac puternic cu drone asupra capitalei Ucrainei!

Secretarul de Stat american Antony Blinken, vizită oficială la Kiev

Așadar, secretarul de Stat american Antony Blinken se află chiar în capitala Ucrainei, Kiev, miercuri dimineața, când rușii au lansat un atac cu drone asupra capitalei ucrainene. Armata ucraineană a anunțat că atacul a fost respins, iar toate rachetele rusești au fost distruse.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a sosit miercuri în capitala ucraineană într-o vizită oficială, a informat presa ucraineană, preluată de agenţia EFE, și au apărut și imagini cu oficialul american pe rețelele sociale. Citește și Antony Blinken, scrisoare către Bogdan Aurescu. Secretarul de stat american evidențiază rolul important al României în această perioadă de criză

Secretarul de Stat american Antony Blinken, vizita oficiala la Kiev
Secretarul de Stat american Antony Blinken, vizita oficiala la Kiev

Blinken a călătorit în Ucraina cu trenul

Secretarul de Stat al SUA se pare că a sosit în Ucraina cu trenul, apărând imagini cu el din timpul călătoriei. Aceste detalii au fost aflate chiar miercuri dimineaţă, după ce cu o zi înainte presa aflase neoficial despre această posibilă vizită, însă Departamentul de Stat nu a dorit să comenteze zvonurile, potrivit „Evropeiska Pravda”, transmite Agerpres.

Canalul public ucrainean „Suspilne” a confirmat de asemenea sosirea lui Blinken şi a făcut referire la surse din cadrul biroului prezidenţial ucrainean. Citește și Armata rusă declară că a respins atacul dronelor ucrainene asupra Moscovei. Reacția Kievului

Coincidență sau nu, sosirea lui Blinken are loc în aceeaşi zi în care forţele ucrainene au reuşit să respingă un atac rusesc cu rachete asupra capitalei ucrainene. Este cea de-a treia vizită a secretarului de Stat american de la începutul războiului de agresiune al Moscovei, pe 24 februarie 2022.  Blinken a vizitat anterior Kievul în aprilie şi în septembrie anul trecut.

Rusia, atac cu drone asupra Kiev-ului

Miercuri dimineața, Rusia a lansat un atac cu rachete asupra Kievului, însă sistemele de apărare antiaeriană ale ţării au doborât toate rachetele înainte ca acestea să ajungă la ţinte. Martorii Reuters au auzit mai multe explozii care au sunat ca şi cum sistemele de apărare antiaeriană ar fi fost desfăşurate în jurul orei 05:50 a.m. (02:50 GMT), când au fost emise alerte de raid aerian pentru toată Ucraina, înainte de a fi anulate aproximativ o oră mai târziu.

„Un alt atac cu rachete al inamicului asupra unui oraş paşnic cu scopul de a ucide populaţia civilă şi de a distruge infrastructura”, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...