Se solicită decăderea din drepturile părinteşti a mamei gemenilor căzuţi de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti

Elena Avramescu, Mirabela Năstase 25.08.2021, 12:38
Se solicită decăderea din drepturile părinteşti a mamei gemenilor căzuţi de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti

Astfel că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova a solicitat, în instanţă, decăderea din drepturile părinteşti a mamei gemenilor căzuţi de la etajul al zecelea al unui bloc din Ploieşti. În plus, femeia mai are încă un copil în vârstă de aproximativ cinci ani.

Decăderea din drepturile părinteşti a mamei gemenilor căzuţi de la etajul 10

În consecință, dosarul cu propunerea de decădere din drepturile părinteşti a femeii a fost trimis la Judecătoria Ploieşti. În plus, cel de-al treilea copil al femeii, un băieţel în vârstă de aproximativ cinci ani, se află acum în grija tatălui, aflându-se în familia lărgită a părintelui său.

În prezent, mama celor doi copii care au murit după ce au căzut de la etajul al zecelea al unui bloc din Ploieşti este cercetată pentru ucidere din culpă, după cum a anunţat anterior Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză.

Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora, găsim notat într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Decaderea din drepturile parintesti a mamei gemenilor cazuti de la etajul 10
Mama gemenilor cazuti de la etajul 10

Gemenii au căzut de la etajul al zecelea al unui bloc din municipiul Ploieşti în seara zilei de 11 august. Aceștia au căzut pe trotuar şi, chiar dacă paramedicii au încercat să-i resusciteze, din nefericire au decedat. Conform primelor informaţii în momentul producerii accidentului mama acestora se afla în altă cameră.

Primele declarații ale gemenilor căzuţi de la etajul 10

Mama acestora, Andreea, a făcut primele declarații despre tragedie. Femeia s-a aflat internată la Psihiatrie după ce a suferit un puternic șoc emoțional.

A făcut o criză, nu știu de ce, de nervi, când a văzut ce s-a întâmplat. Mâine s-ar putea să o aducă poliția la copii, la înmormântare, spune ea că nu au avut cum să urce copiii pe masă, nu aveau cum să deschidă geamul. Mama copiilor, am fost ieri la ea, am vorbit cu ea, a zis că ea a făcut curățenie și a lăsat geamul rabatat. Nu avea cum un copil de doi ani să deschidă geamul rabatat. Alina era în bucătărie, lângă ei acolo, în bucătărie, a spus o rudă a copiilor, pentru Știrile PRO TV.

Anchetatorii au stat de vorbă și cu femeia care se afla în casă cu mama copiilor în momentul producerii tragediei. Femeia ar fi susținut că se afla în bucătărie și făcea curat, iar micuții se aflau în dormitor. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...