Se schimbă harta Google. Cum va arăta GPS-ul său, este plin de noutăți

Cătălina Burghelea 14.10.2021, 11:58
Se schimbă harta Google. Cum va arăta GPS-ul său, este plin de noutăți

Google Maps este o aplicație gratuită, de mare ajutor atunci când te afli la volan și vrei să ajungi la o anumită destinație pe care nu o cunoști.  Prin intermediul acestei aplicații poți vedea şosele de pe tot globul, sensuri de circulaţie, informaţii din trafic, spre exemplu străzi închise circulaţiei sau care se află în reparaţie, accidente şi multe altele. Mai nou, GPS-ul Google a fost îmbunătățit și include o serie de noutăți.

Se schimbă Google Maps

Aplicaţia Google Maps a devenit populară, de-a lungul anilor, datorită utilității sale. Te ajută atunci când vrei să afli distanţa dintre două sau mai multe puncte de pe hartă, evitând autostrăzile sau traseele cu taxe. Google Maps oferă indicaţii rutiere preţioase şi te bagă pe niște trasee mai simple, pentru a scuti din timp. Recent, Google a anunțat că aplicația lor faimoasă oferă servicii noi. Este vorba despre rute mai puţin poluante, semafoare inteligente și navigație ușoară pentru bicicliști.

Noutățile anunțate de celebra companie americană

Compania americană Google vine cu o serie de noi caracteristici pentru navigatorul său GPS, cu scopul de a reduce impactul asupra mediului şi producţia de dioxid de carbon. Serviciile urmează să fie implementate începând cu toamna acestui an.

La 14 ani de la lansare, Google Maps este acum unul dintre cele mai utilizate instrumente din lume pentru orientarea pe drum, fie pe jos, cu maşina sau prin orice alte mijloace de transport.

Aplicația are peste un miliard de utilizatori activi lunar

La începutul anului 2020, aplicația avea peste un miliard de utilizatori activi lunar. Noile schimbări anunțate de Google se referă tocmai la încercarea de a face Google Maps mai eficient în ceea ce priveşte reducerea amprentei ecologice. Acest lucru este posibil datorită inteligenţei artificiale şi a datelor de la Laboratorul Naţional de Energie Regenerabilă din cadrul Departamentului de Energie al SUA. Astfel, cei care folosesc Google Maps vor putea identifica calea cea mai puţin poluantă, pentru a ajunge la destinaţie. Noul sistem ia în considerare panta drumului, starea traficului şi consumul de combustibil, apoi sugerează traseul ecologic, marcându-l cu o pictogramă cu frunze verzi.

Cum va arăta noul GPS

Atunci când cea mai rapidă rută nu coincide cu cea mai puţin poluantă, Google Maps compară timpii şi consumul de combustibil şi te lasă să o alegi pe cea pe care vrei să o urmezi, încercând totuşi să dezvolte rute care să economisească timp şi bani. Până în prezent, funcţia este disponibilă doar pentru SUA, dar compania americană a anunţat că anul viitor ar trebui implementată şi pentru dispozitivele europene şi că poate fi activată prin setări. Potrivit Google, această noutate ar putea reduce emisiile de carbon anuale cu peste 1 milion de tone, echivalentul a 200.000 de maşini mai puţine pe drumuri!

Facilități pentru biciclişti

Aplicația Google Maps este prevăzută cu o nouă caracteristică pentru bicicliști, și anume o „navigaţie uşoară” ce permite obţinerea informaţiilor despre traseu, fără a fi nevoie să te uiți la ecran. Această noutate urmează să se răspândească în lunile următoare oriunde este activă navigarea pe bicicletă, pe dispozitivele Android şi iOS.

Veștile bune nu se opresc aici! Gigantul Google a anunţat, de asemenea, că a extins informaţii despre biciclete şi scutere la peste 300 de oraşe din întreaga lume. Astfel, utilizatorii de Google Maps vor putea găsi cele mai apropiate puncte de colectare şi un loc de parcare la sfârşitul cursei.

Semafoare mai inteligente cu ajutorul Google Maps

Cealaltă noutate a aplicației se referă la semafoare. Inginerii Google se folosesc de inteligența artificială pentru a optimiza eficienţa semaforelor şi îmbunătăţi durata de stat în trafic, pentru a reduce blocajele şi cozile.

Urmăriți Impact.ro și pe