Se schimbă complet fața Tesla. Un nou prototip a fost prezentat de Elon Musk

Emanuela Pană, Ioana Nechifor 29.05.2021, 17:55

Extravaganța lui Elon Musk nu cunoaște limite, sărind de la o Tesla putitoare la una îmbogățită cu propulsoare SpaceX. Ceea ce primează acum este, însă, o dovadă clara a faptului că Tesla Roadster își va face apariția pe străzi în viitorul apropiat. Cum arată noul prototip prezentat de magnat și unde a fost expus acesta, aflați în continuare.

Cum arată noul prototip Tesla Roadster

Muzeul „Petersen Automotive“ din Los Angeles, California, este, pentru două săptămâni, gazda unui exponat foarte interesant – un prototip al Tesla Roadster de generație următoare. Ca fapt divers, această expoziție, care se desfășoară în perioada 19 mai – 2 iunie 2021, reprezintă o noutate, întrucât magnatului nu îi stă în fire să își dezvăluie creațiile înainte de începerea propriu-zisă a producției.

Interesant este și faptul că Elon Musk, „părintele“ Tesla, nu a adus foarte des în discuție noul model de mașină electrică, mai ales după linia de asamblare a variantei finale a început să se cam „prăfuiască“ după atâtea amânări și reprogramări. Prin urmare, această expunere în cadrul muzeului devine cu atât mai specială.

Alături de prototipul Tesla Roadster, vizitatorii au, de asemenea, posibilitatea de a vedea modelul de primă generație, care și-a făcut apariția în anul 2008. Potrivit celor mai recente evoluții, ne-am putea aștepta ca noul Roadster, în forma sa finală, să debuteze cândva în 2022. Totuși, având în vedere istoricul Tesla, Roadster-ul ar putea fi întârziat și mai mult, notează motortrend.com.

Tesla Roadster cu tracțiune integrală va folosi trei motoare electronice și o baterie de 200 kWh. Totodată, Tesla susține că noul Roadster poate alerga de la 0 la 60 mph în 1.9 secunde, fiind capabil să facă peste 250 mph și să călătorească până la 620 de mile cu o singură încărcare.

Dacă ar fi să ne întrebați, aceste numere sunt la fel de convingătoare ca limbajul de design al Roadster-ului, în cazul în care se mențin.

Citește și: Tesla a deschis azi reprezentanța din România. Modelele pe care le pot comanda clienții

Când va fi scos la vânzare modelul și pentru ce sumă

Pe baza uneia dintre cele mai recente postări făcute de Elon pe Twitter cu privire la starea Roadster, un model de producție ar putea apărea la sfârșitul verii. Totuși, atât scepticii, cât și entuziaștii vor crede atunci când o vor vedea.

Până atunci, puteți consulta galeria foto a acestui articol pentru a putea vedea cum arată noul prototip Tesla Roadster, sau, dacă vă permite buzunarul și vă simțiți optimist, rezervați online mult-așteptatul decapotabil electric punând jos 50.000 de dolari.

În caz contrar, puteți admira noua Tesla Roadster în toată splendoarea sa, accesând clipul de mai sus. Acesta este, probabil, singurul prototip pe care fanii vor avea ocazia să-l examineze înainte de evenimentul mult așteptat al startului producției.

Roadster a fost anunțat încă din 2017, însă, pe parcurs, compania s-a concentrat în principal pe dezvoltarea Model 3 și Model Y, ca să nu mai amintim de redesign-ul lui Cybertruck, din vara anului trecut.