Se rupe lanțul de iubire PNL-USR PLUS? Primarul liberal al Iașiului, declarații fără precedent: ”Apariția acestui partid e un accident politic”

Cristian Cojocaru 15.03.2021, 18:20
Se rupe lanțul de iubire PNL-USR PLUS? Primarul liberal al Iașiului, declarații fără precedent: ”Apariția acestui partid e un accident politic”

Lanțul de iubire PNL-USR PLUS se rupe după ce primarul Iașiului, Mihai Chirica a susținut că USR-PLUS au încercat încă de la bun-început să blocheze negocierile în scopul formării unei alianțe în Iași. Potrivit edilului, apariția USR-PLUS este ”un accident politic”.

Lanțul PNL-USR PLUS se rupe la Iași

În cadrul unei conferințe de presă, Mihai Chirica, a afirmat că USR PLUS a vrut din start să blocheze negocierile cu privire la încheierea unei alianțe între PNL și USR-PLUS la Iași.

”Scopul lor a fost să distrugă negocierile şi să rămânem în scandal la Iaşi. Este foarte clar de câtă credibilitate se mai poate bucura un partid care a înşelat atât de uşor aşteptările ieşenilor. Apariţia acestui partid, sau acestei alianţe, în 2020 este un accident politic pe care toţi trebuie să ni-l asumăm în cele din urmă, dar nu este mai puţin clar faptul că nu există sub nicio formă dorinţă de a face ceva pentru ieşeni, ci doar de a continua un scandal ce se pare că nu mai ia sfârşit”, a declarat primarul Chirica.

Potrivit edilului Iașiului, următoarea în următoarea ședință a Consiliului Local urmează a fi votați cei doi viceprimari ai muncipiului. Primarul a menționat că unul va fi din partea PNL, iar celălalt ”de la un alt partid”. Motivul pentru care reprezentanții USR-PLUS s-au retras de la negocierile cu PNL Iași, constă în faptul că la discuții nu și-a făcut apariția decât Mihai Chirica. Conform celor de la USR-PLUS, edilul Iașiului a încercat un ”bluf”, iar ”PNL a demonstrat că face doar exerciții de PR și nu are nici un interes să susțină proiecte pentru ieșeni”.

Proiectul Palas din Iași a atras foarte mulți investitori în ultimii ani, iar acum se dorește extinderea proiectului.
Proiectul Palas din Iași a atras foarte mulți investitori în ultimii ani, iar acum se dorește extinderea proiectului.

Proiectele din Iași au nevoie de autostrăzi

Iașiul este un oraș care a cunoscut o uriașă dezvoltare în ultimii ani datorită domeniului IT. Astfel, o dezvoltare a sistemului de autostrăzi în Moldova, ar putea aduce și mai multe investiții în nord-estul României.

„A devenit o carte de vizită pentru noi, Palatul şi zona Palas pentru istorie şi tradiţie dar şi pentru a răspunde noilor provocări. Palas Iaşi a atras companii precum Amazon, care are aici sediul central din România alături de alte companii şi acest lucru a funcţionat precum un magnet şi pentru alţi dezvoltatori, a atras atenţia şi au venit şi alţii“, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, în cadrul emisunii ”Investiți în România”.

Proiectul Palas din Iași a atras foarte mulți investitori în ultimii ani, iar acum se dorește extinderea proiectului. Asta înseamnă livrarea a 60.000 de metri pătrați de spații de birouri în următorii ani, astfel, Palas Iași va ajunge la o suprafață de 135.000 de metri pătrați de birouri. Un alt proiect viitor va fi Silk District care urmează a include 100.000 de metri pătrați de birouri și 2.500 de apartamente. Edilul Iașiului consideră că din cauza lipsei infrastructurii, economia municipiului s-a axat în ultimii ani pe domeniul IT.

„Sunt companii care vor să vină şi să investească în componenta industrială dar Iaşiul se va îndrepta spre industriile creative. Nu mai avem unde să începem să construim piuliţe. Trebuie să valorificăm mai bine suprafeţele din Iaşi pentru industrii pentru IT, distracţie – un oraş trebuie să ofere şi facilităţi de distracţie cu vizibilitate naţională, iar acest lucru îi va aduce şi investitori, alături de o infrastructură de sport – este obligatoriu să ai o infrastructură de sport. Dincolo de Silk District, mai avem două platforme mari pentru dezvoltarea unor proiecte mixte şi care vor apărea în curând“, a explicat Mihai Chirica.

Urmăriți Impact.ro și pe