Se pregătește eliminarea lui Vladimir Putin. Planul secret pentru a-l distruge pe liderul de la Kremlin

Beatrice Dumitru 09.11.2022, 12:50
Se pregătește eliminarea lui Vladimir Putin. Planul secret pentru a-l distruge pe liderul de la Kremlin

Vladimir Putin nu mai este pe placul tuturor rușilor, la nouă luni de la declanșarea războiului din Ucraina și după mai multe eșecuri înregistrate de forțele Moscovei pe front. De aceea, un grup de activiști și foști politicieni ruși pun la cale un plan pentru a scăpa de Valdimir Putin.

Planul pentru eliminarea lui Vladimir Putin

Activiști și foști politicieni de la Moscova s-au adunat în weekend la Jablonna, în Polonia, pentru a discuta despre răsturnarea lui Vladimir Putin și „eliminarea fizică” a liderului de la Kremlin. Întâlnirea ar fi fost pusă la cale de Ilia Ponomarev, un fost membru al Dumei de Stat a Rusiei și singurul parlamentar care a votat împotriva anexării ilegale a Crimeei în 2014.

Grupul a gândit diverse scenarii pentru schimbarea regimului de la Moscova, printre care declanșarea unui război civil în Rusia, în timp ce unii au sugerat că „liderul de la Kremlin ar trebui ucis”. Un alt fost politician rus a spus că „lupta împotriva teroriştilor necesită metode teroriste”, relatează Euractiv.

Se pregătește eliminarea lui Vladimir Putin. Planul secret pentru a-l distruge pe liderul de la Kremlin
Vladimir Putin a declanșat războiul din Ucraina în luna februarie.

Scopul principal este eliminarea fizică a lui Putin”, a spus activistul de opoziție Viacheslav Maltsev.

Ce au cerut unii activiști

Viacheslav  Maltsev, care a fugit din Rusia în 2017, după ce a fost etichetat drept extremist de către stat, a remarcat că un război civil în Rusia nu va fi „la fel de sângeros ca războiul din Ucraina”.

Unii participanți la întâlnirea din Polonia de trei zile s-au pronunțat împotriva unei lovituri de stat sângeroase, propunând în schimb ca Putin, în vârstă de 70 de ani, să fie prins și predat instanțelor internaționale pentru a se confrunta cu acuzațiile de crime de război după invadarea Ucrainei.

Susținătorii politicianului de opoziție Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, nu au participat la întâlnirea din Polonia, deoarece consideră că metodele acesgtora sunt prea violente și preferă mijloace pașnice pentru a răsturna regimul lui Putin.

Adunarea activiștilor din Polonia este încă un exemplu că Vladimir Putin nu se mai bucură de multă susținere, chiar și trupele lui organizând revolte împotriva celor care-i trimit forțat pe front fără provizii și echipamente.

Războiul din Ucraina lansat de Rusia pe 24 februarie s-a dovedit a fi dezastruos pentru forțele ruse care s-au străduit să obțină câștiguri teritoriale semnificative, în ciuda anexării oficiale a patru regiuni ucrainene și atacând continuu infrastructura vitală a Ucrainei

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...