Se pregătesc schimbări importante în Guvern: cine vine și cine pleacă

Alexandru Ioanid 06.06.2019, 14:19
Se pregătesc schimbări importante în Guvern: cine vine și cine pleacă

Premierul Viorica Dăncilă se pregătește de o remaniere în interiorul Guvernului. Vrea să-și reorganizeze echipa guvernamentală, iar pe lista neagră s-ar afla mai mulți miniștri, în special cei trimiși în funcții de Liviu Dragnea.

Guvernul se pregătește de o remaniere mai largă în următoarea perioadă. Lucrurile s-ar putea tranșa vineri, 7 iunie, când are loc ședința Comitetului Executiv al PSD.

Pe agenda oficială se spune că se va discuta strategia legată de moțiunea de cenzură anunțată de PNL și care ar urma să fie depusă săptămâna viitoare. Dar în spatele ușilor deschise s-ar putea decide și cine pleacă și cine vine în echipa Vioricăi Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis ar fi avut deja discuții private pe acest subiect. Lucrurile au intrat în linie dreaptă.

Cine sunt miniștrii care ar putea pleca de la Palatul Victoria

Primii pe lista neagră a premierului Viorica Dăncilă ar fi miniștrii de la Interne și Externe. Însuși președintele Klaus Iohannis a cerut demiterea acestora, pe motiv că-i consideră vinovați de organizarea votului din 26 mai, din străinătate.

Atunci, mii de oameni au stat la cozi interminabile și unii dintre ei nici măcar nu au putut vota până la închiderea urnelor.

Carmen Dan și Teodor Meleșcanu ar putea fi, așadar, primii care pleacă din Guvern, deși ambii au susținut sus și tare că nu sunt vinovați și că nu-și vor da demisia.

De asemenea, mandatul Ecaterinei Andronescu ar fi pus sub semnul întrebării, mai ales că ministrul Educației a primit reproșuri la precedenta ședință a PSD, potrivit Digi24.

Răzvan Cuc, de la ministerul Transporturilor, s-ar afla, de asemenea, pe lista scurtă a celor care urmează să fie remaniați.

Urmăriți Impact.ro și pe