Se mai menține subvenția de 50 de bani a carburanților după finalul lunii? Primele declarații ale ministrului Virgil Popescu

Stan Filon 16.09.2022, 09:20
Se mai menține subvenția de 50 de bani a carburanților după finalul lunii? Primele declarații ale ministrului Virgil Popescu

Românii se întreabă dacă se mai menține subvenția de 50 de bani a carburanților, după finalul lunii septembrie. Guvernul a anunțat atunci când a implementat această măsură că subvenția respectivă va fi valabilă până la finele primei luni de toamnă, însă de atunci Executivul nu a mai spus nimic pe această temă. Așadar, se vor scumpi sau nu carburanții cu 50 de bani, de la 1 octombrie? Ministrul Energiei a oferit un răspuns.

Se mai menține subvenția de 50 de bani a carburanților după finalul lunii?

Așadar, șoferii din România nu știu exact ce se va întâmpla de la 1 octombrie, dacă Guvernul va mai suporta sau nu subvenția la carburant de 50 de bani pe litru. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, de la începutul lunii octombrie, românii vor plăti prețul întreg al carburanților, care chiar dacă a scăzut puțin, rămâne unul mare pentru salariile pe care le câștigă românii.

Se pare că situația nu este cunoscută nici la nivelul Guvernului. Ministrul Energiei, Virgil Popescu a recunoscut că încă nu se știe dacă Guvernul va mai suporta cei 50 de bani din prețul combustibilului. Pentru cele trei luni de reducere la pompă, impactul bugetar a fost de 900 de milioane de lei.

Se mai mentine sau nu subventia de 50 de bani a carburantilor dupa finalul lunii
Se mai mentine sau nu subventia de 50 de bani a carburantilor dupa finalul lunii

Impactul bugetar pe trei luni a fost de 900 de milioane de lei

„Referitor la ce se va întâmpla de la 1 octombrie, cred că va trebui să mai așteptăm un pic. O să avem discuții și în coaliție și vom anunța o decizie”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Energiei.

Petrom a anunțat joi că a redus prețul la carburanți cu 15 bani pe litru. Chiar dacă nu pare, reducerea este una semnificativă, ținând cont de faptul că liderul pieței de distribuție a carburanților modifică, în general, prețurile cu 4-5 bani per litru.

Prețul combustibililor a scăzut, atât la benzină, cât și la motorină. Diferența dintre cei doi combustibili rămâne însă una record, în continuare. Liderul pieței de distribuție vinde acum în benzinăriile proprii benzina cu 7,54 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,76 lei/litrul. Trebuie menționat faptul că aceste prețuri nu conțin reducerea de 50 de bani/litru suportată de guvern, lucru care s-ar putea schimba de la 1 octombrie, dacă Guvernul va renunța la subvenția respectivă. Până atunci, însă, șoferii din România plătesc la pompă 7, 05 lei pentru un litru de benzină și 8,26 de lei pentru un litru de motorină.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...