Se întoarce iarna în România. Temperaturile scad brusc şi vin ninsorile

Nicu Stan 14.04.2021, 15:55
Se întoarce iarna în România. Temperaturile scad brusc şi vin ninsorile

Se întoarce iarna în România. Temperaturile scad brusc şi vin ninsorile. Anunțul meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie, în articolul de mai jos.

Vine din nou urgia. Se reîntoarce iarna. Se va depune strat consistent de zăpadă

Din păcate, sunt vești proaste în ceea ce privește vrmea. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie anunță că iarna se reîntoarce în țara noastră. Temperaturile scad brusc, din nou, şi vin ninsorile.

Ploile cuprind sud-vestul teritoriului, iar în regiunile central-estice și central sud-estice va fi lapoviță, în regiunile de câmpie și de deal, iar la munte apar ninsorile.

La munte se va depune strat nou consistent de zapada
La munte se va depune strat nou consistent de zapada

Unde va ploua

În sud-est, vremea se răcește și sunt anunțate averse în majoritatea zonelor țării, pe alocuri însoțite de descărcări electrice. Excepție o să facă Moldova. Aici va ploua doar pe spații mici. În schimb, în zona amintită mai înainte vântul o să bată simțitor, cu intensificări pe parcursul averselor.

Potrivit meteorologilor ANM, vremea deja s-a răcit accentuat și este rece pentru această perioadă. În plus, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua în cea mai mare parte a țării. De asemenea, în zonele montane vor predomina ninsorile, iar în cursul nopții se vor semnala precipitații mixte, local în Maramureș, Transilvania și pe arii restrânse în teritoriul Crișanei.

Vremea se menține rece până vineri

Astfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o avertizare de vreme rea, valabilă în toată România. Avertizarea este valabilă până vineri dimineață la orele 10:00. Conform meteorologilor, se vor semnala precipitații moderate cantitativ, precum și intensificări ale vântului, timp în care vremea va fi deosebit de rece.

Astfel, în zilele următoare valorile termice vor fi chiar și cu 16 grade Celsius mai mici, comparat cu debutul acestei săptămâni.

Temperaturile s-au micșorat și cu 16 grade Celsius

“Avem o perioadă cu vreme rece. Dacă luni aveam 25 grade Celsius în vest, marţi nu au fost mai mult de 9 grade. Răcirea accentuată anunţată iniţial pentru zona de vest se va resimţi apoi în toată ţara. În această dimineaţă am avut zero grade la Oraviţa şi Dumbrăviţa de Codru”, a declarat la Digi24 directorul ANM, Elena Mateescu.

Meteorologul a mai adăugat că până vineri dimineaţă vremea se va menține deosebit de rece, timp în care va ploua şi va bate vântul. De asemenea, la munte va ninge şi se va depune strat nou consistent de omăt.

Cum va fi vremea de Paște

De asemenea, Elena Mateescu a adăugat că de Paşte, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale, respectiv în perioada 26 aprilie-3 mai.

“Rămâne de interes alternanţa de la zile călduroase la perioade scurte cu regim de temperatură mai scăzută”, a mai declarat Elena Mateescu.

De când își revine vremea la normal

Nu în ultimul rând, Elena Mateescu a afirmat că luna mai va aduce o creștere a temperaturilor. Atunci, temperaturile vor fi conforme datei din calendar.