Se dau noi vouchere pentru acești români. Cine vor primi mai mulți bani în fiecare lună

Badea Violeta 26.04.2023, 09:38
Se dau noi vouchere pentru acești români. Cine vor primi mai mulți bani în fiecare lună

Veste excelentă pentru o categorie de români! Autoritățile anunță că se vor acorda noi vouchere anumitor persoane cu venituri mici. Acestea ar putea încasa lunar o sumă de bani de la stat. Legea ar putea să se aplice în curând. Iată care sunt condițiile pentru a putea intra în posesia ei!

Un nou ajutor pentru români. Cine ar putea primi voucherele de la stat

Anunț îmbucurător pentru o categorie de români. Mai multe persoane ar putea beneficia de noile vouchere. Vorbim de pensionarii care locuiesc în sectorul 5 al Capitalei și care au o pensie de până la 1500 de lei.

Aceștia vor primi lunar un ajutor de 100 de lei, potrivit unui proiect lansat de Constantin-Ion Melnic, primarul interimar al acestui sector din București. Măsura a primit undă verde și din partea consilierilor locali.

În cadrul şedinţei ordinare de zilele trecute, a Consiliului local, nu mai puțin de 27 au votat în favoarea proiectului, în timp ce amendamentul privind majorarea sumei de la 100 la 150 de lei nu a trecut.

„Se aprobă acordarea de beneficii sociale sub formă de tichete sociale pe suport electronic în valoare lunară de 100 de lei pensionarilor din sistemul public de pensii, rezidenţi în mod legal pe raza sectorului 5, ale căror venituri lunare nu depăşesc plafonul de 1.500 de lei”, se arată în hotărârea votată joi, 20 aprilie, transmite observatornews.ro.

Citește și Când intră în vigoare măsurile de austeritate în România. Planul Guvernului cu salariile și pensiile românilor!

Constantin-Ion Melnic, primarul interimar al sectorului 5
Constantin-Ion Melnic, primarul interimar al sectorului 5

Vești bune pentru pensionari și de la președintele Casei Naționale de Pensii Publice

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), le-a dat, la rândul său, o veste bună vârstnicilor. Oficialul a anunțat, de curând, că pensionarilor li s-ar putea majora pensiile, din nou, începând din toamna acestui an. De altfel, acesta a promis că, în luna septembrie, va avea loc o evaluare a dosarelor de pensie.

„În urma acestui proces de recalculare nicio pensie nu va scădea”, iar „pensiile care au un cuantum inferior, cu același număr de puncte, vor crește la același nivel ca pensiile care au un cuantum mai mare”, a transmis președintele CNPP pentru Realitatea Plus.

Potrivit lui Daniel Baciu, procesul va fi finalizat până în septembrie, ținând cont că la evaluare se lucrează deja de ceva timp, fiind analizate aproximativ 3,5 milioane de dosare.

Citește și Pensiile și salariile românilor, sub reflector: cât de inutile au fost majorările din ultimul an, de fapt!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...