Se conturează o penurie de carburanți. Ungaria umblă la rezervele de petrol pentru a ajuta OMV

Mihnea Tălău 17.06.2022, 11:07
Se conturează o penurie de carburanți. Ungaria umblă la rezervele de petrol pentru a ajuta OMV

Guvernul de la Budapesta a anunțat că Ungaria a eliberat o parte din rezervele sale strategice de petrol pentru a preveni penuria de combustibil după un incident la rafinăria grupului austriac de petrol și gaze OMV  de la Schwechat, în apropiere de Viena.

Ajutor pentru a preveni penuria de combustibil

Rezervele de combustibil în valoare de 18 milioane de litri de benzină și 29 de milioane de litri de motorină vor fi puse la dispoziția OMV pentru a fi cumpărate și distribuite în Ungaria, potrivit unui decret publicat sâmbătă în Monitorul Oficial.

„În ciuda incidentului de la rafinăria austriacă a OMV, aprovizionarea cu combustibil este asigurată”, a declarat agenția de știri de stat MTI, citându-l pe ministrul tehnologiei și inovării, Laszlo Palkovics, potrivit Reuters.

OMV a declarat la începutul acestei luni că a avut loc un incident mecanic la rafinărie, care a fost supusă unor lucrări de întreținere din 19 aprilie.Astfel, pe 3 iunie, rafinăria Schwechat, una dintre cele mai mari și mai moderne din Europa, cu o capacitate anuală de procesare de 10 milioane tone, trebuia repornită, după ce în luna mai a fost în revizie. La repornire, „un incident mecanic” a avariat instalația de distilare principală, OMV precizând că nu poate estima cu precizie cât timp va dura repunerea in funcțiune.

OMV Petrom susține că va instala 100 de noi stații de încărcare pentru mașini electrice în 2022. Unde vor fi amplasate

OMV deține în Ungaria aproximativ 200 de benzinării

Ungaria vecină, unde OMV deține aproape 200 de benzinării, a declarat că aprovizionarea cu combustibil este sigură, producția internă și rezervele fiind suficiente pentru a satisface cererea de vânzare cu amănuntul, respingând un raport din presa locală potrivit căruia incidentul ar putea duce la penurie și la închiderea benzinăriilor.

Și Austria a anunțat pe 4 iunie că eliberează o parte din rezervele sale strategice de petrol pentru a preveni penuria de combustibil după incident.

OMV a anunțat că implementează măsuri pentru a compensa deficitele de la rafinăria Schwechat.

Măsurile, combinate cu partea din rezervele strategice de combustibil eliberate de Austria după incident, ar trebui să fie suficiente pentru a acoperi deficitul de aprovizionare la benzinăriile OMV până la finalizarea reparațiilor, a declarat un purtător de cuvânt.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...