Se ascut cuțitele în PSD împotriva ministrului Lucian Bode. Mihai Fifor: „„Așa a înțeles el să trateze tragedia de la Alba”

Gabriela del Pupo 28.03.2023, 16:50
Se ascut cuțitele în PSD împotriva ministrului Lucian Bode. Mihai Fifor: „„Așa a înțeles el să trateze tragedia de la Alba”

După ce PSD s-a abținut de la comentarii privind activitatea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, atunci când a fost vorba de plagiatul doctoratului său sau atunci când negocierile privind aderarea la spațiul Schengen nu au avut rezultatul scontat, se pare că a venit și timpul criticilor.

Fostul ministru al Apărării Mihai Fifor critică dur într-un mesaj transmis pe rețelele de socializare reacția, sau mai bine spus, lipsa de reacție din partea lui Bode la tragedia de la Alba, unde polițiștii au așteptat 3 ore în fața unui apartament în care se afla un beleluș despre care aveau informații că se află în pericol.

„Transmite tuturor cetățenilor români că nimeni, la nevoie, nu poate conta pe Poliția Română”

Mihai Fifor compară situația de la Alba cu accidentul feroviar de la Galați, unde reacția ministerului a constat în trimiterea Corpului de Control pentru a declanșa o anchetă. În cazul crimei de la Alba singura reacție din partea MAI a venit din partea purtătorului de cuvânt al Poliției Române care precizat că poliţiştii nu ştiau exact care este locuinţa în care se afla bărbatul împreună cu copilul său și că au făcut demersuri pentru a identifica această locuință cu exactitate dar și că bărbatul și-ar fi ucis copilul înainte de ora la care mama bebelușului ar fi sesizat poliția. În ceea ce privește sancționarea polițiștilor care au stat mai bine de 3 ore în fața apartamentului, ministrul nu a ieșit cu nici un mesaj în spațiul public.

„Ministrul Bode tace! Se ascunde…
Așa a înțeles Lucian Bode sa trateze tragedia de la Alba! Tăcând!
Cunoaștem tragedia de la Alba, care a oripilat o țară întreagă: un copil de doar un an a fost spânzurat de tatăl său, care apoi s-a sinucis, iar polițiștii au tergiversat cu orele intrarea în apartamentul în care s-a produs nefericitul eveniment. Poliția a reacționat tardiv, neprofesionist și ministrul de Interne tace.
Tăcerea ministrului de Interne, Lucian Bode, dezonorează și transmite tuturor cetățenilor români că nimeni, la nevoie, nu poate conta pe Poliția Română.
Pentru a da doar un exemplu recent de modul în care trebuie gestionată o situație de criză, amintesc faptul că, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat, cu profesionalism și demnitate, imediat după accidentul feroviar de la Galați.
Sorin Grindeanu a anunțat că se află deja o anchetă în curs și că va trimite Corpul de Control al Ministerului Transporturilor la CFR Călători. Este un gest firesc pentru un ministru al României să reacționeze, să explice opiniei publice ce s-a întâmplat și, mai ales, să ia decizii ferme.
Vreau să îl văd pe ministrul Internelor cum iese public și anunță că va ordona o anchetă asupra acestui caz! Sa explice public românilor ce s-a întâmplat și ce măsuri a luat. Să încerce, macar, sa redea încrederea românilor in instituția chemată să le asigure siguranța zilnică.”, scrie Mihai Fifor.

„Nu avem voie să lăsăm ca alte cazuri Caracal și Alba să mai fie posibile!”

În spațiul media faptul că polițiștii au întârziat să intervină prin a sparge ușa apartamentului în care se afla criminalul cu bebelușul a fost comparat cu lipsa de intervenție a autorităților în cazul Caracal. Este ceea ce punctează și deputatul PSD care spune că astfel de cazuri nu trebuie să se mai repete. Fifor mai cere şi demiterea directorului CFR Călători, Traian Preoteasa, pus în funcţie în guvernarea liberală, în urma accidentului feroviar din weekend de la Galaţi.

„Solicit, totodata, cu fermitate, înființarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să cerceteze cauzele de sistem care au făcut posibil ca o asemenea tragedie să poată fi din nou posibilă, pentru că polițiștii români sunt mereu cei lăsați sa plateasca oalele sparte.

Avem cu toții datoria, ministrul Afacerilor Interne, noi, parlamentarii, să reparăm ceea ce este de reparat în cadrul legislativ care guvernează astfel de situații de urgență cu potențial tragic.
Nu avem voie să lăsăm ca alte cazuri Caracal și Alba să mai fie posibile!
Românii trebuie să se simtă în siguranță, apărați de organele de ordine, nu să cadă victime incompetenței și lipsei acestora de reacție!
Revenind la cazul Galați, cer imperativ ca directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, să plece!
Demisia este unicul lucru onorabil pe care îl mai poate face!
Este timpul să înțelegem că șeful instituției este direct răspunzător de toate neregulile pe care le-a tolerat în sistemul pe care îl conduce!”, mai precizează fostul ministru al Apărării.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...