Scrisoarea emoționantă prin care Alianța Medicilor refuză cei 500 de euro de la Guvern. Ce au cerut în schimb

Andrei Cezar 04.04.2020, 20:28
Scrisoarea emoționantă prin care Alianța Medicilor refuză cei 500 de euro de la Guvern. Ce au cerut în schimb

Decizie surpinzătoare a medicilor după ce președintele Klaus Iohannis le-a promis că statul le va acorda un bonus lunar în valoare de 500 de euro. Alianța Medicilor a trimis o scrisoare prin care refuză stimulentul financiar oferit de Guvern și vor ca în schimb să muncească în condiții de siguranță, solicitând în acest sens echipament de protecție corespunzător.

Alianța Medicilor, scrisoare emoționantă prin care refuză cei 500 de euro de la Guvern

Cadrele medicale care luptă în linia întâi cu coronavirusul solicită autorităților, printr-o scrisoare deschisă, să nu li se acorde cei 500 de euro, drept bonus. Ci vor ca în locul acestui stimulent financiar să le fie acordate pensii de urmaș copiilor lor. În cazul în care această dorință nu li se va îndeplini, spun că vor demisiona.

”Dacă nu ni se vor da asigurări şi o lege clară, potrivit căreia copiii noştri (indiferent de vârsta acestora, aflaţi la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viaţa pensie de urmaş în caz de deces (din cauza COVID-19), ne rezervăm dreptul de a demisiona. Suntem foarte mulţi în situaţia soţ-soţie care lucrează în domeniul sănatăţii (medic – medic; asistent – asistent; medic – asistent; asistent – infirmieră şi toate celelalte relaţii posibile).”, scrie în scrisoare, potrivit adevărul.ro

Cadrele medicale se declară revoltate de această măsură și doresc, în primul rând, să li se acorde echimanetele de protecție necesare în lupta cu COVID-19, în locul banilor.

”Nu avem nevoie de bani în plus ca să muncim şi să ne facem datoria! Este revoltător! Avem nevoie de echipamente de protecţie, de circuite corecte, de camere de decontaminare la ieşirea din zona roşie şi, mai ales, avem dreptul să ne ştim copiii la adăpost, în caz de îmbolnăvire.”

Scrisoarea emoționantă prin care Alianța Medicilor refuză cei 500 de euro de la Guvern. Ce au cerut în schimb
Scrisoarea emoționantă prin care Alianța Medicilor refuză cei 500 de euro de la Guvern. Ce au cerut în schimb

Președintele Alianței Medicilor: ”În spital ne poate infecta pe toţi, iar cei infectaţi nu pot folosi nimănui”

Medicii își exprimă îngrijorarea față de faptul că vor ajunge să fie infectați foarte mulți dintre ei, ceea ce ar duce la un colaps profund în sistemul medical.

”Ne întrebăm: rezolvă cei 500 de euro promişi problemele personalului medical? Evident, nu. Ei se adresează unei presupuse nevoi financiare care nu există. Toţi am cerut echipamente de protecţie, teste, circuite, protocoale şi nu am primit decât foarte puţin. Şi le cerem nu pentru că ne e teamă pentru noi, ci pentru că odată infectaţi suntem un pericol, o bombă cu ceas pentru pacienţi, pentru colegi şi, nu în ultimul rând, pentru familiile noastre. Asta vrem: siguranţă pentru toată lumea!”

Scrisoarea este semnată de dr. Bogdan Tănase, președintele Alianței Medicilor. Ea a fost scrisă în contextul în care, acum două zile, președintele Klaus Iohannis a transmis prin intermediul videoconferinței că ” o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.”

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe